Kruiswoordpuzzels

Educatieve kruiswoordpuzzels in PDF-formaat

Img

Kruiswoordpuzzels bieden niet alleen plezier en uitdaging, ze zijn ook een educatieve bron. Leerlingen worden aangemoedigd zelfstandig op zoek te gaan naar antwoorden, wat hun kennis vergroot over het onderwerp van de kruiswoordpuzzel.

Er zijn verschillende websites waar kruiswoordpuzzels gedownload of gemaakt kunnen worden, echter is er dan een account nodig om de puzzel te kunnen maken of is de download van slechte kwaliteit. Daarom hebben wij een eigen assortiment aan kruiswoordpuzzels ontwikkeld. Elke puzzel is voorzien van informatie over het thema en de moeilijkheidsgraad (1 = zeer makkelijk, 5 = zeer moeilijk en alles daartussen). Alle kruiswoordpuzzels staan hieronder.

Kruiswoordpuzzel downloaden

Hieronder staan onze kruiswoordpuzzels. Wanneer u met de cursor over een kruiswoordpuzzel gaat, ziet u op de kruiswoordpuzzel twee knoppen verschijnen. Klikt u op de knop ‘Direct bekijken’, dan krijgt u de kruiswoordpuzzel direct in pdf-formaat en kunt u deze ook direct opslaan. Klikt u op de afbeelding van de kruiswoordpuzzel, dan krijgt u eerst meer informatie te zien over de puzzel en kunt u daarna het bestand downloaden.

Elk bestand bestaat uit twee pagina's. De eerste pagina bevat de puzzel. Op de tweede pagina zijn de antwoorden te vinden in de vorm van een volledig ingevulde puzzel.

Kruiswoordpuzzel

Test je kennis met onze kruiswoordpuzzel over schoolvakken! Vind woorden van aardrijkskunde tot economie. Leuk en leerzaam voor alle leeftijden!

Kruiswoordpuzzel

Van Amsterdam tot Tokyo, test je geografische kennis en leer meer over iconische steden en hun kenmerken.

Kruiswoordpuzzel

Van Betelgeuze tot telescopen, deze puzzel is perfect voor sterrenkijkers en ruimte-enthousiastelingen van alle leeftijden. Ontdek het heelal spelenderwijs!

Oplossingen van de kruiswoordpuzzels

De oplossing van elk van onze kruiswoordpuzzels is telkens terug te vinden in het bestand dat u download. Elk bestand bestaat namelijk uit twee pagina's waarbij de lege puzzel te vinden is op de eerste pagina en een volledig ingevulde puzzel op de tweede pagina. De antwoorden op alle vragen vindt u dus ook terug in de puzzel op de tweede pagina.

Een kruiswoordpuzzel kan erg leerzaam zijn. Als leerlingen een antwoord niet weten, kunnen zij dit zelf opzoeken. Doordat zij voor het vinden van een antwoord dat ze niet weten op zoek moeten gaan, onthouden zij deze antwoorden beter. Het geven van een moeilijkere puzzel is zeker niet erg wanneer leerlingen op zoek mogen gaan naar antwoorden.

Bij elke puzzel is een moeilijkheidsgraad beschikbaar waarmee u een inschatting kunt maken van de moeilijkheid. U kunt bij onze puzzels de regel aanhouden dat de moeilijkheidsgraden 1 en 2 geschikt zijn voor het basisonderwijs, 3 voor groep 8, praktijkonderwijs en eerste klas(sen) vmbo(bkg), 4 voor eerste klassen vmbo(t), havo/vwo en moeilijkheidsgraad 5 voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs.