Raadsels voor het basisonderwijs

Raadsels voor het basisonderwijs

Leuke en leerzame raadsels voor het basisonderwijs. Op deze pagina vindt u al onze raadsels die geschikt zijn voor het basisonderwijs. De raadsels zijn geschikt voor leerlingen vanaf groep 6.

Overzicht van raadsels voor basisonderwijs

Hieronder vindt u alle raadsels voor het basisonderwijs. Klik op de + aan de rechterkant van het raadsel, om het antwoord te bekijken.

Categorie: Geschiedenis
Ik ben een oud gebouw, gemaakt van steen, waar ridders vroeger woonden. Ik heb dikke muren en een hoge toren. Wat ben ik?
Een kasteel
Categorie: Geschiedenis
Ik was ooit een machtig rijk dat zich uitstrekte over drie continenten. Mijn hoofdstad was Rome. Wat ben ik?
Het Romeinse Rijk
Categorie: Geschiedenis
Ik ben een gebouw dat al heel lang bestaat. Ik werd gebouwd in een land met veel zand en ik heb een puntige top. Mensen reisden van ver om me te zien, en binnenin lagen vroeger kostbare schatten en mummies. Wat ben ik?
Een piramide
Categorie: Rekenen / Wiskunde
Ik ben een getal, onzichtbaar voor het oog, maar ik maak elk ander getal groter of kleiner als je mij toevoegt of weghaalt. Als je mij vermenigvuldigt met een ander getal, verandert er niets. Wat ben ik?
Nul

Raadsels per vak

Op Docentenplein.nl vindt u niet alleen raadsels gesorteerd op niveau, maar ook opgedeeld op vak/discipline. Hieronder ziet u de verschillende vakken waarvoor raadsels beschikbaar zijn:

Aardrijkskunde
Biologie
Burgerschap
Geschiedenis
Informatica
Natuurkunde
Rekenen / Wiskunde
Scheikunde