Woordpuzzels in Pdf-formaat

Over onze woordpuzzels

Img

Woordpuzzels zijn niet alleen leuk en uitdagend, maar ook erg leerzaam. Om tot de juiste antwoorden te komen moeten leerlingen hiernaar zelf op zoek gaan indien zij het antwoord niet al weten. Hierdoor leren ze meer over de stof die de woordpuzzel behandelt.

Er zijn online verschillende puzzelsites en downloadbare puzzels te vinden. Echter moet daarvoor vaak een account worden aangemaakt, of is het niet mogelijk de puzzel op een nette manier te downloaden. Wij hebben daarom onze eigen puzzels gemaakt. Een overzicht van deze puzzels vindt u hieronder. Bij elke puzzel staat vermeld waarover deze gaat en wat de moeilijkheidsgraad is (1 = zeer makkelijk, 5 = zeer moeilijk en alles daar tussenin). De puzzels zijn vooral erg geschikt voor in het onderwijs. Zo is er een puzzel voor groep 8 waarin de nieuwe vakken in het vo aan bod komen of kunt u kiezen voor puzzels bij verschillende vakken waarin bijvoorbeeld de scheikundige elementen behandeld worden.

Woordpuzzels downloaden

Hieronder ziet u de woordpuzzels die op het moment beschikbaar zijn. Er worden geregeld nieuwe puzzels toegevoegd, dus kom gerust weer eens terug!

Klikt u bij een woordpuzzel op de knop ‘Direct bekijken’, dan krijgt u de woordpuzzel direct te zien in pdf-formaat en kunt u deze ook direct opslaan. Klikt u op de afbeelding van de puzzel, dan krijgt u eerst meer informatie te zien en kunt u daarna het bestand downloaden.

Woordpuzzel

Verken Nederlandse hoofdsteden van de provincies met deze leerzame woordpuzzel. Ideaal voor iedereen die zijn geografische kennis wil testen en uitbreiden.

Woordpuzzel

Ontdek klassieke sprookjesfiguren met deze educatieve woordpuzzel voor kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar. Ideaal om spelenderwijs te leren met plezier.

Woordpuzzel

Ontdek en leer over huisdieren met deze leuke woordpuzzel. Geschikt voor dierenliefhebbers van alle leeftijden om hun kennis te testen over verschillende huisdieren.

Woordpuzzel

Woordpuzzel bestaande uit 10 vragen waarvan het antwoord telkens een beroemde wetenschapper of uitvinder is. Direct te downloaden in Pdf-formaat.

Woordpuzzel

Woordpuzzel bestaande uit 9 vragen waarvan het antwoord telkens een vak is dat gegeven wordt op de middelbare school. Direct te downloaden in Pdf-formaat.

Woordpuzzel

Woordpuzzel bestaande uit 10 vragen waarvan het antwoord telkens een scheikundig element is uit het periodiek systeem. Direct te downloaden in Pdf-formaat.

Zelf een woordpuzzel maken

Alle puzzels op deze pagina zijn door ons samengesteld. Heeft u een leuk idee en wilt u ook zelf weleens een woordpuzzel maken? Dan raden we u graag onderstaande tutorial aan van Wiskunde-meester op Youtube. U kunt daar op een zeer begrijpelijke manier leren om op een simpele en snelle manier een eigen puzzel te maken.De puzzel bouwt u op in Microsoft Word. Omdat wij de voorkeur geven aan een Pdf-formaat, zijn alle puzzels vervolgens omgezet naar het pdf-formaat. Daarvoor kunt u bijvoorbeeld Adobe gebruiken.

Heeft u zelf een leuke puzzel gemaakt die u wel zou willen delen met collega’s en andere geïnteresseerden? Deel uw puzzel dan met ons! Wij voegen uw puzzel dan toe aan deze pagina. Neem contact met ons op als dit u interessant lijkt.