Kant-en-klare les 'Amadé en de Torenschat' is zonder moeite in te zetten in groep 7 t/m groep 8

Voor slechts €9,90: Geef klassieke muziek een kans met dit unieke lesmateriaal!
Het lesmateriaal bestaat uit een kant-en-klare les, namelijk een luisterverhaal en oefeningen die de klas kan maken nadat ze eerst hebben geluisterd naar het verhaal. Neem leerlingen mee op ontdekkingsreis in de klassieke muziek van Mozart en luister naar het verhaal van Amadé. Hij mag alleen achterblijven in een groot huis, wat zou er nu kunnen gebeuren? 'Eine kleine Nachtmusik' is een serenade en leverde de inspiratie voor dit stoute verhaal. Dit is heel toepasselijk want wist je dat serenades in die tijd werden gebruikt om als (geheime) aanbidder een teken aan een geliefde te brengen?

De lesoefeningen zijn zo gemaakt dat de leerlingen van groep 7 en 8, leren om kritisch te luisteren en om op onderzoek uit te gaan
Maar ook leren na te gaan wat muziek met je doet, en wat ze wel of niet leuk vinden. Daarnaast leren ze klassieke muziek kennen, en over de wereld en de tijd van de componisten. Alles bij elkaar dus een compleet pakket.

'Amadé en de Torenschat' is een verrassende en nieuwe manier om les met muziek te geven
De les bestaat uit een combinatie van een luisterverhaal en lesoefeningen. Naast een unieke les is het ook een ideaal middel om de muziekles te verzorgen, zonder dat een leerkracht hier veel tijd aan voorbereiding kwijt is. Het is ook een manier om een leskracht die is uitgevallen te vervangen, want de les is al klaar.

Dit zijn de 8 voordelen op een rijtje:
1. Gemaakt voor kinderen van 10 tot 12.
2. De leerlingen maken kennis met klassieke muziek.
3. De leerlingen leren kritisch te luisteren.
4. De les is kant en klaar, zowel verhaal als oefeningen zijn te downloaden via shop.
5. Direct en makkelijk inzetbaar in de klas.
6. Ook geschikt voor afstandsonderwijs.
7. Kost geen capaciteit, biedt lesflexibiliteit.
8. Geschikt als muziekles, maar ook voor geschiedenis of ANW.

Eerder dit jaar is de les voor het eerst gebruikt. Juf Janine zei hierover:
"Een verhaal in combinatie met klassieke muziek; dat vonden de kinderen in mijn klas erg leuk! Het luisteren met elkaar bracht een leuke sfeer met zich mee. De kinderen waren rustig aan het tekenen en werden er relaxt van! De vragen achteraf samen besproken. Leuk om in te zetten als andere werkvorm tijdens begrijpend lezen/luisteren!"

Overtuigd?
Meer informatie over de les Amadé en de Torenschat vindt u hier.

Vragen?
Uiteraard helpen wij het implementeren! Kijk voor meer informatie op de website.

VorigeLasermachine voor het onderwijs
VolgendeBoek: Kleine werelden van het zonnestelsel