Nieuwe methode Burgerschap: LEVEN IN NEDERLAND voor het MBO. Bekijk dit product of download een gratis proefpakket.

Onderwijs CV

Onderwijs CV

Het opstellen van een CV voor onderwijs gerelateerd werk

Om uw kansen op een (nieuwe) baan te vergroten is het zeer belangrijk in het bezit te zijn van een goede CV. Een eerste indruk van een CV wordt veelal bepaald door de indeling en opmaak ervan. Hoewel wij u niet kunnen helpen uw werkervaring en andere content van uw CV uit te breiden, kunnen wij u wel wijzen op de punten waaraan aandacht wordt besteed door degenen die uw CV uiteindelijk in handen krijgen.

Voor CV's in het algemeen gelden allereerst enkele algemene regels met betrekking tot opmaak en opzet:

1. Houdt uw CV kort, maar geef wel alle benodigde informatie
Houdt u er rekening mee dat een werkgever die op zoek is naar een werknemer vaak veel aanvragen krijgt. Uw CV zou daarom eigenlijk al bij een eerste aanblik moeten opvallen en weinig overbodige informatie moeten bevatten, zodat uw CV goed leesbaar is. Geef daarom alleen de informatie die voor de werkgever relevant kan zijn.

2. Gebruik een veelvoorkomend CV model
Dat wil zeggen een normale CV. Werkgevers kennen dergelijke CV modellen en lezen hier gemakkelijk doorheen. Wanneer u een eigen draai geeft aan uw CV (hoe mooi dan ook), is het CV voor de meeste werkgevers minder goed te lezen dan een normale CV.

3. Kies voor de juiste opzet van uw CV
Begin uw CV altijd met uw personalia, vermeld vervolgens uw opleidingen en voor de betreffende vacature relevante werkervaringen. Wanneer u iets over uzelf schrijft kunt u dat het best kort en objectief houden.

4. Meer tips
Wanneer u meerdere jaren werkervaring heeft hoeft u niet al uw werkervaringen te vermelden. Een werkgever op zoek naar een werknemer zal meer geïnteresseerd zijn in uw werkervaring van de afgelopen jaren dan naar uw werkervaring in uw studietijd. Deze tip is ook bedoeld om de lengte van uw CV kort, en de inhoud daarvan krachtig te houden.

5. Waar uw CV plaatsen?
Er zijn talloze vacaturesites te vinden in Google. Om een betere kans te maken is het handig uw CV op verschillende vacaturesites te plaatsen. Let er daarbij wel op dat veel vacaturesites dezelfde vacatures plaatsen. Het meest effectief is daarom om uw CV te plaatsen op alleen de grotere vacaturesites. Vergeet hierbij zeker niet de grote vacaturesites die zich gespecialiseerd hebben in het onderwijs.

Meesterbaan
Nederlands grootste vacaturesite voor het onderwijs. Gemiddeld genomen zijn op Meesterbaan op elk moment zo'n 500 actuele onderwijsvacatures te vinden. Zeker het proberen waard dus.
Bezoek Meesterbaan

Jobbird
Jobbird is Nederlands grootste algemene vacaturesite. Ook voor het onderwijs heeft deze vacaturesite aardig wat te bieden. Daarnaast beschikt de website over handige zoekfuncties. Bekijk het zelf maar eens.
Bezoek Jobbird


Gratis templates voor een CV (Word formaat) vindt u hier: office.microsoft.com.

Onderstaand treft u een voorbeeld CV voor het onderwijs aan.

CV voorbeeld onderwijs