Zelf huiswerkbegeleider worden

Huiswerkbegeleider worden

Heeft u een flinke portie vakkennis en wilt u deze kennis graag inzetten om anderen te helpen? Dan kunt u huiswerkbegeleider worden. Of u nu goed bent in wiskunde of alles weet van aardrijkskunde of Engels: als huiswerkbegeleider kunt u niet alleen veel mensen helpen, maar ook veel geld verdienen. Meer hierover, leest u op deze pagina.

Waarom huiswerkbegeleider worden?

Door huiswerkbegeleider te worden, kunt u scholieren en studenten helpen meer uit zichzelf te halen. U begeleidt hen in het maken van hun huiswerk, maar ook in het voorbereiden van moeilijke toetsen. Ook geeft u algemene adviezen over plannen, het geven van presentaties en ga zo maar door. U helpt uw leerling zijn of haar schoolcarrière een goede afloop te geven.

Naast het feit dat dit een goed gevoel geeft, verdient u als huiswerkbegeleider ook nog eens een aardig zakcentje. Zeker als u wekelijks meerdere uren huiswerkbegeleiding geeft, zijn de verdiensten hoog. Ook met oog op de portemonnee is het dan ook zeker interessant om huiswerkbegeleider te worden.

Aan welke eisen moet een huiswerkbegeleider voldoen?

Aan welke eisen u moet voldoen om aan de slag te kunnen gaan als huiswerkbegeleider, verschilt per platform. Sommige platforms voor huiswerkbegeleiding nemen enkel professionele begeleiders aan. Dit zijn mensen die als docent werkzaam zijn of studenten die aan de Pabo studeren, een lerarenopleiding volgen of een pedagogische studie doen.

Andere platforms werken ook met zelfstandige huiswerkbegeleiders. Deze huiswerkbegeleiders hoeven niet aan specifieke eisen te voldoen. Ze bieden zichzelf simpelweg aan als begeleider omdat zij goed zijn in een of meerdere vakken. Werkt u niet als docent en volgt u geen relevante opleiding voor huiswerkbegeleiding? Dan kunt u nog altijd aan het werk gaan als zelfstandige huiswerkbegeleider.

Wat verdient een huiswerkbegeleider?

Wat een huiswerkbegeleider verdient, is onder andere afhankelijk van zijn of haar achtergrond. Mensen die al jaren als docent werken en zich aanbieden als huiswerkbegeleider buiten schooltijd, verdienen met gemak 30 euro per uur. Studenten die zich aanbieden als huiswerkbegeleider, verdienen vaak rond de 15 euro per uur. Zelfstandige huiswerkbegeleiders zonder relevante opleiding verdienen rond de 10 euro per uur.

Hoeveel u verdient als huiswerkbegeleider, is dan ook afhankelijk van uw achtergrond. Echter, ook als u als zelfstandige huiswerkbegeleider aan de slag gaat, kunt u veel geld verdienen. Zeker als u enkele uren per week of zelfs per dag huiswerkbegeleiding geeft.

Huiswerkbegeleider worden? Schrijf u direct in

Wilt u huiswerkbegeleider worden? Schrijf u dan direct in bij een van onderstaande websites. Als u dit heeft gedaan, wordt u vanzelf benaderd door mensen die gebruik willen maken van uw diensten. Voor u het weet, heeft u meerdere leerlingen die u van uitstekende begeleiding voorziet. Hier helpt u niet alleen de leerlingen mee, maar kunt u ook nog aardig bijverdienen.

DeBijlesMeester.nl
Debijlesmeester.nl verzorgt bijles en huiswerkbegeleiding voor PO en VO. Als docent kunt u zich hier aanmelden.