21st century skills eindelijk binnen bereik - iedereen een maker.

Lasersnijden en graveren is uiteraard al langer beschikbaar op technasia en bij gerichte vakopleidingen maar wordt de laatste jaren steeds meer ingezet bij het algemeen voortgezet onderwijs en zelfs op basisscholen. Voor wie de lasersnijder nog niet kent; Met de laser snij- en graveer machine kunnen honderden materialen bewerkt worden met behulp van een automatisch gestuurde laserstraal. Machines kunnen daarbij typisch materialen snijden, graveren, markeren of perforeren, en kunnen dit met ongekende precisie en snelheid.

Enkele redenen waarom de lasersnijder zo populair blijkt in het onderwijs zijn waarschijnlijk:

• absolute veiligheid: De machines zijn volledig gesloten en komen pas in bedrijf als alle deuren dicht zijn. Hierdoor is de machine veiliger dan een zaag of hamer.

• zeer eenvoudig in gebruik: De leercurve voor de lasermachines is behoorlijk vlak. De meeste studenten kunnen binnen 10 minuten zelfstandig met de machines werken.

• geen opstart tijd: het bewerken van materialen gebeurd met licht. Werkstukken hoeven daarom niet vastgelegd te worden en de machine is direct startklaar. Hierdoor kunnen vele leerlingen in korte tijd bediend worden.

• Snel en accuraat: de werkstukken die gemaakt worden zijn extreem precies van vorm en worden binnen enkele seconden tot minuten geproduceerd.

Lasergraaf.nl is in Nederland en België de marktleider op gebied van lasermachines op scholen. Met meer dan 600 uitstaande laser-machines heeft het team ruime ervaring in het trainen en begeleiden van leerkrachten en beheerders. Naast het leveren en onderhouden van lasermachines, 3D printers en aanverwante apparatuur blijft lasergraaf daarbij vaak betrokken bij het ondersteunen van het lesprogramma en het faciliteren van techniekdagen in haar eigen werkplaatsen in Tilburg.

Van komkommers tot frikandellen en van bowlingballen tot spijkerbroeken

Laser banaan

Alhoewel lasersnijders vooral bekend staan om het snijden of graveren van hout en kunststoffen kunnen de machines net zo makkelijk graveren in bananen, snijden in leer en honderden andere materialen. Zowat de enige materialen die niet bewerkt kunnen worden zijn pvc en metaal. Door de veelvoud aan materialen die bewerkt kunnen worden met de laser worden deze machines steeds vaker ingezet.

Het team van lasergraaf heeft op basis van vele jaren praktijkervaring het ideale school-laser pakket ontwikkeld en biedt momenteel 2 machines uit haar TOP-LINE aan met speciale aanbieding voor instellingen met een geldig BRIN nummer (nagenoeg alle scholen in Nederland). Beide pakketten worden zelfs geleverd met gratis training aan maximaal 4 medewerkers.


LASER IRIS - 60 Watt
Laser Iris
snijden, graveren, markeren en perforeren
werkbereik 600 x 400 mm.
geleverd met onderstel op zwenkwielen
inclusief actieve koelmachine
inclusief air support compressor
inclusief afzuig ventilatie pakket
gratis red dot, auto focus en honingraat tafel

Eur. 6.400,- ex b.t.w.

Bekijk details »


LASER VERA - 100 Watt
Laser Vera
snijden, graveren, markeren en perforeren
werkbereik 1.300 x 900 mm.
geleverd met onderstel op zwenkwielen
inclusief actieve koelmachine
inclusief air support compressor
inclusief afzuig ventilatie pakket
gratis red dot, auto focus en honingraat tafel

Eur. 8.950,- ex b.t.w.

Bekijk details »

De toekomst is ook al hier!

Naast alle onderwijsinstellingen die de CO2 lasermachines in de nabije toekomst gaan integreren zijn er natuurlijk altijd enkele scholen die de toekomstvisie hebben en nu hun studenten al toegang bieden tot de nieuwe generatie fiber lasers. Waar CO2 machines geen metalen kunnen bewerken kan er met de fiberlaser extreem fijn en snel werk gemaakt worden in metalen en diverse kunststoffen.

Voor meer informatie over fiberlasers kun je rechtstreeks contact op nemen met lasergraaf via: lasergraaf@gmail.com of ga eens langs in de publieke werkplaats in Tilburg

www.lasergraaf.nl
CO2 & Fiber lasers

Groenstraat 139 - Hal 553
5021 LL Tilburg
+31 6 373.402.83

VorigeOnderwijs opleidingen
VolgendeLasermachine voor het onderwijs