Extra moeilijke raadsels

Raadsels in de categorie extra moeilijk

Leuke en leerzame raadsels in de categorie 'extra moeilijk'. Deze raadsels zijn bedoeld voor degenen die al veel voorkennis hebben van de aangeboden onderwerpen.

Overzicht van raadsels in de categorie extra moeilijk

Hieronder vindt u alle raadsels in de categorie 'extra moeilijk'. Klik op de + aan de rechterkant van het raadsel, om het antwoord te bekijken.

Extra moeilijke raadsels voor de experts onder ons
Categorie: Natuurkunde
Je kunt me niet zien of aanraken, maar ik beweeg voortdurend door de ruimte. Ik kan geluid maken, maar heb zelf geen massa. Ik word gemeten in meters per seconde. Wat ben ik?
Een Geluidsgolf
Categorie: Natuurkunde
Ik ben onzichtbaar en je kunt me niet vastpakken, maar ik heb wel energie en ik kan druk uitoefenen. Ik beweeg met de snelheid van het licht en ik ben overal om je heen. Wat ben ik?
Een elektromagnetische golf
Categorie: Natuurkunde
Ik ben onzichtbaar, maar mijn invloed is enorm. Ik kan licht buigen en sterrenstelsels bijeenhouden. Hoewel ik niet direct te detecteren ben, verraden mijn effecten mijn aanwezigheid. Wat ben ik?
Donkere materie
Categorie: Natuurkunde
Ik ben een plek waar tijd en ruimte samenkomen en worden vervormd. Mijn aantrekkingskracht is zo sterk dat zelfs licht niet kan ontsnappen. Ik ben het resultaat van een ster die aan het einde van haar leven is ingestort. Wat ben ik?
Een zwart gat
Categorie: Natuurkunde
Ik ben een verschijnsel waarbij een object lijkt te verschuiven ten opzichte van een verre achtergrond, wanneer je positie verandert. Astronomen gebruiken mij om de afstand tot nabijgelegen sterren te meten. Welk verschijnsel ben ik?
Parallax

Raadsels per vak

Op Docentenplein.nl vindt u niet alleen raadsels gesorteerd op niveau, maar ook opgedeeld op vak/discipline. Hieronder ziet u de verschillende vakken waarvoor raadsels beschikbaar zijn:

Aardrijkskunde
Biologie
Burgerschap
Geschiedenis
Informatica
Natuurkunde
Rekenen / Wiskunde
Scheikunde