Ontdek Memo voor de onderbouw zelf!

Memo - de beproefde geschiedenismethode van Malmberg - is al jaren de meest gebruikte methode in de onderbouw. Wilt u weten waarom? Bestel dan nu uw beoordelingspakket, inclusief een gratis proeflicentie voor de nieuwe digitale leeromgeving. Bekijk zelf de unieke Memo Ontdekkingsplaten, struin door de nieuwe digitale leeromgeving en beoordeel de vernieuwde eindtoetsen.

De vernieuwde, vierde editie van Memo zet leerlingen aan tot kritisch denken. De toepassingsopdrachten in het werkboek besteden veel aandacht aan het ontwikkelen van historisch denken. Memo voor de onderbouw geeft structuur aan het leerproces van uw leerlingen, ze begrijpen direct de kern en snappen wat er van hen wordt verwacht.

De vierde editie is op een aantal punten aantoonbaar verbeterd:
• Memo bevat prachtig nieuw bronnenmateriaal en leerteksten die leerlingen zelfstandig kunnen doornemen;
• De nieuwe digitale leeromgeving bevat opdrachten en een oefenmodule “Test jezelf”, die leerlingen helpt de lesstof te verwerken. Daardoor verbeteren de leerresultaten;
• Interactieve Memo Ontdekkingsplaten maken de geschiedenis tastbaar;
• De volledig vernieuwde eindtoetsen zijn voorzien van een toetsleerlijn per niveau en leerjaar. Zo krijgt u meer inzicht in het niveau van uw leerlingen.

Memo Ontdekkingsplaten
Beleven is begrijpen. Van dat uitgangspunt maakt Memo voor de onderbouw op een creatieve manier gebruik. De prachtige, gedetailleerde Memo Ontdekkingsplaten ontsluiten extra beelden, interactieve kaarten, documentaires, animaties en tal van leuke weetjes. U kunt ze gebruiken om uw lessen interactiever te maken, maar leerlingen kunnen ook zelf op onderzoek uit. Zo komt geschiedenis nóg meer tot leven.

Klik hier voor een voorproefje van de Memo Ontdekkingsplaten

Ontdekkingsplaat

Succesvol leren in de digitale leeromgeving
Of u nu volledig digitaal wilt lesgeven, of zoekt naar de ideale combinatie boek en ICT; met Memo kan het allemaal. Leerlingen kunnen ook zelfstandig oefenen in de digitale leeromgeving, ieder op zijn eigen niveau. Extra vragen, hints en gerichte feedback helpen ze sneller hun doelen te bereiken. Omdat ze direct inzicht krijgen in de resultaten, weten ze precies hoe ze ervoor staan. Dat geeft vertrouwen en motiveert. Het multimediale karakter sluit bovendien mooi aan bij de belevingswereld van uw leerlingen.

Verbeterde eindtoetsen
De eindtoetsen in de vierde editie van Memo zijn sterk verbeterd. Kennis, inzicht en toepassing van de lesstof zijn duidelijk herkenbaar in de toetsen. Door het gebruik van de taxonomie van Bloom en toets-leerlijnen door de leerjaren heen, geven de nieuwe toetsen u inzicht in de sterke en zwakke kanten van uw leerlingen. “Er werden goede vragen gesteld, soms gemakkelijk, soms moeilijk”, vindt een leerling van OSG Singelland. Memo biedt u bovendien meerdere versies van de toetsen, die u zelf kunt aanpassen.

Ontdek Memo zelf!
Prachtige Memo Ontdekkingsplaten, die een venster naar het verleden vormen. Een digitale leeromgeving, die leerlingen uitdaagt zelfstandig en op hun eigen niveau te oefenen. En sterk verbeterde, geclassificeerde toetsen, die u inzicht in het niveau van uw leerlingen. Het zijn drie redenen waarom de meeste geschiedenisdocenten nog altijd voor Memo kiezen. Bestel nu uw beoordelingspakket met gratis proeflicentie voor de nieuwe digitale leeromgeving (inclusief de Memo Ontdekkingsplaten en de vernieuwde eindtoetsen) en oordeel zelf!

Bestellen

VorigeMaak uw leerlingen mediawijs!
VolgendeGratis lesmateriaal Dove self-esteem