Door onderzoek krijgen we steeds meer inzicht in hoe de hersenen werken. Uit hersenonderzoek wordt bijvoorbeeld duidelijk hoe het brein informatie opneemt en onthoudt. In de methoden Breingeheimen studievaardigheden worden leerlingen door middel van verschillende lessen geholpen om leuker, makkelijker en efficiënter te leren. Doe minder en bereik meer. Naast diverse leerstrategieën komen ook onderwerpen als plannen aan bod.

Naast studievaardigheden biedt Breingeheimen ook sociale vaardigheden. Net als in de methode studievaardigheden staat in Breingeheimen Emotioneel intelligent (hersen)onderzoek centraal. Erbij horen of niet, emoties herkennen en begrijpen, communicatie, samenwerken en moeilijke beslissingen nemen zijn enkele onderwerpen die in de lessen aan bod komen. In zowel het voortgezet onderwijs als het MBO (niveau 1 en 2) wordt deze methode gebruikt.

Voor het MBO heeft Breingeheimen ook een speciale uitgave, waarin studievaardigheden, beroeps- en omgangscompetenties zijn gecombineerd.

Kijk voor meer informatie op

VorigeMeesterbaan onderwijsvacatures
VolgendeTheater als middel voor het aanleren van sociale vaardigheden