Rebussen in Pdf-formaat

Over onze rebussen

Img

Een rebus maken is niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam voor kinderen. Het inzetten van een rebus kan leerlingen helpen beter te worden in spelling, of bijvoorbeeld om spreekwoorden en gezegden te leren op een leuke manier. Er zijn online een boel rebussen te vinden, maar vaak is de kwaliteit daarvan erg slecht. Wij hebben er daarom voor gekozen onze eigen rebussen te maken in Pdf-formaat (net als onze kleurplaten). Na het downloaden van de rebus kunt u het bestand daardoor direct printen of delen met vrienden/collega's. Het enige dat u nodig heeft om de rebussen te kunnen bekijken, is Adobe Acrobat Reader of een ander programma om Pdf-bestanden te kunnen lezen.

Bovenaan elke rebus vindt u de moeilijkheidsgraad van de rebus. Zo kiest u gemakkelijk de juiste rebus voor het juiste niveau.

Rebus downloaden

Hieronder ziet u onze zelfgemaakt rebussen staan. Alle rebussen zijn gemaakt in een net Pdf-formaat, en dus zeer gemakkelijk te printen. De rebus downloaden is een kwestie van klikken op de knop ‘Direct bekijken’. Wilt u meer informatie over de rebus? Klik dan op de afbeelding van de rebus. U komt dan op de productpagina van de rebus terecht.

Rebus

Rebus bestaande uit vier afbeeldingen die voor alle leeftijden geschikt is. De uitkomst van de rebus is een compliment.

Rebus

Makkelijke rebus over eten. De rebus bestaat uit vier afbeeldingen die samen een activiteit vormen die meestal als plezierig wordt ervaren.

Rebus

Rebus bestaande uit vier makkelijke afbeeldingen met als oplossing een type veld waar menig scholier zich geregeld ophoudt om te sporten.

Rebus

Makkelijk te maken rebus bestaande uit drie afbeeldingen die samen een snoepgoed voor de feestdagen vormen. Geschikt voor alle leeftijden.

Rebus

Rebus geschikt voor de kleintjes. Niveau: Makkelijk. Vier makkelijke plaatjes vormen samen een heerlijke lekkernij.

Rebus

Rebus geschikt voor de onderbouw. Niveau: Makkelijk. Zes plaatjes vormen samen een favoriete bezigheid van veel kinderen.

Rebus

Rebus geschikt voor de allerkleinste beginner. Niveau: Makkelijk. Vier makkelijke plaatjes vormen samen het antwoord op de rebus.

Rebus

Rebus geschikt voor de onderbouw. Niveau: Redelijk makkelijk. Zes plaatjes vormen samen een onmisbaar item voor een feestje.

Rebus

Rebus geschikt voor de kleintjes. Niveau: Makkelijk. Vier makkelijke plaatjes vormen samen een leuk item om de tijd mee door te komen.

Rebus

Rebus geschikt voor de kleintjes. Niveau: Makkelijk. Vier makkelijke plaatjes vormen samen een populair stuk fruit in deze rebus.

Rebussen maken en nakijken

Een rebus maken is leuk, maar een moeilijke rebus kan aardig wat tijd in beslag nemen. Meestal is het gevonden antwoord wel een indicatie of het antwoord goed of fout is. Bij een fout antwoord klopt de oplossing namelijk niet meer. Maar er bestaat een kans dat er een antwoord gevonden wordt dat wél lijkt te kloppen terwijl dat niet het geval is. Het is dan wel zo leuk de rebus ook na te kunnen kijken om te kijken of alles goed is gegaan. Het antwoord vindt u daarom altijd bij de rebus.

Veelgestelde vragen (5)

Heeft u een vraag over rebussen? Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over (onze) rebussen. Staat uw vraag er niet bij en heeft u wel graag een antwoord? Dan kunt u contact met ons opnemen.

Wat is een rebus?
Een rebus is een puzzel die gemaakt wordt met behulp van afbeeldingen. Op de afbeelding is een item te zien waarvan alle- of sommige letters gebruikt moeten worden om het antwoord te vinden. Aan het einde van de rebus schrijft u alle gevonden letters op om het antwoord op de rebus te vinden.
Voor welke leeftijden zijn de rebussen bedoeld?
Rebussen zijn beschikbaar voor zowel kinderen als volwassenen. De rebussen van Docentenplein zijn niet bedoelt voor een bepaalde leeftijd, maar wel voor een bepaald niveau. Voor welk niveau de rebus geschikt is, ziet u rechts bovenaan elke rebuspagina.
Hoe print ik een rebus uit?
Om een rebus te printen dient u deze eerst te downloaden. Het gemakkelijkste doet u dit door onder de gewenste rebus te klikken op ‘Download rebus’. U download de rebus in Pdf-formaat. Omdat u direct een Pdf-bestand print, kunt u deze op de reguliere manier printen.
Hoe maak ik een rebus?
Een rebus maken is het gemakkelijkste wanneer u bij de eerste afbeelding begint en vervolgens doorwerkt tot de laatste afbeelding. Sommige woorden kunnen lang en/of lastig zijn. Het is dan handig een kladblaadje bij de hand te hebben. Aan het einde van de rebus kun je het hele antwoord nog een uitschrijven voor de duidelijkheid.
Waarom is het goed voor kinderen om rebussen te maken?
Een rebus is een soort van puzzel. Kinderen activeren hun hersenen wanneer ze een rebus maken. Daarnaast is een rebus opgebouwd uit verschillende afbeeldingen waar letters bij- of af moeten. Dit helpt niet alleen bij het oefenen van spelling, maar heeft ook invloed op de artistieke vaardigheden van het kind. Rebussen worden niet voor niets vaak ‘hersenkrakers’ genoemd.