De smartphone gebruiken in de lessen

Lang rustte er een taboe op de telefoon in het klaslokaal. Dat begint echter langzaam te veranderen. Het kan ook zo zijn dat je door de telefoon te gebruiken juist de lessen levendiger kan maken. Het is dan wel belangrijk om alles op de juiste wijze in te richten. Zo kan je er zeker van zijn dat alles goed benut kan worden. Om er meer uit te halen, vind je op deze plek de nodige tips die kunnen zorgen voor beter smartphonegebruik in de klas.

Letten op de abonnementen

Wanneer je gaat werken met de smartphone in de klas, dan ga je natuurlijk het verbruik aanspreken. Zelf kies je misschien voor een sim only abonnement. Dit is goed voordelig en het geeft je veel vrijheid. Zo kan je bijvoorbeeld zowel internetten als bellen met dit abonnement, zonder dat het je heel veel hoeft te kosten. Het is echter natuurlijk wel zo dat dit niet voor iedereen geldt. Het is daarom belangrijk om dit goed te onderzoeken. Het moet natuurlijk wel zo zijn dat alle leerlingen ook echt mee kunnen doen wanneer je lessen op deze wijze gaat aanpakken.

Letten op de telefoons

Het is ook belangrijk om te letten op de soorten telefoons. In de eerste plaats is er natuurlijk een verschil tussen bijvoorbeeld Android en iOS. Het is dus ook belangrijk dat je dit wel beseft. Daarnaast is het ook zo dat lang niet elke leerling altijd de nieuwste telefoon heeft. Dat betekent dus dat je ook in dat opzicht moet opletten wat je doet. Het is wel belangrijk dat de lessen die je voorbereidt toereikend zijn voor alle leerlingen. Dat je daardoor soms op iets oudere toepassingen moet teruggrijpen, hoeft dan natuurlijk ook geen enkel probleem te zijn.

De juiste apps

Het is ook belangrijk dat de telefoons goed zijn uitgerust om te doen wat je ermee wilt doen. Denk dus goed na over welke apps ervoor nodig zijn. Aan de hand daarvan kan je leuke lessen maken waar iedereen ook in meegetrokken wordt. Ook hiervoor geldt natuurlijk dat het wel belangrijk is dat de apps door alle leerlingen te gebruiken zijn. Ook wanneer ze verschillende telefoons hebben. Het is wel belangrijk dat je je ook in de achtergrond van de apps verdiept, zodat je niet onnodig in problemen komt wanneer je besluit om ze in de lessen te gaan gebruiken.

Bij de les houden

Het is natuurlijk wel zo dat er een gevaar bestaat dat er ook naar andere apps en spelletjes wordt gekeken wanneer je de leerlingen de kans geeft om de telefoon te gaan gebruiken in de les. Daarom is het ook belangrijk om ze bij de les te houden. Dat doe je bijvoorbeeld door te kijken naar mogelijkheden om ook zaken klassikaal te doen. Ook daar kan je tegenwoordig natuurlijk allerlei vormen van technologie voor benutten. Zo kan je dus zorgen dat het een leuke les wordt waar de leerlingen veel meer van zouden kunnen leren als je het goed aanpakt.

VorigeToe aan vakantie? Boek een last-minute reis naar Spanje!
VolgendeIn Week van Openbare Scholen staan gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting centraal
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter