Toe aan vakantie? Boek een last-minute reis naar Spanje!

Als leerkracht heb je een hoge werkdruk en een niet al te riant salaris, maar toch is het onderwijs je passie. Door de hoge eisen die je werk aan je stelt, heb je waarschijnlijk veel behoefte om er even tussenuit te gaan. Met wat zorgvuldige planning en een beetje geluk kun je binnenkort genieten van de zonovergoten stranden en de mediterrane keuken, óók met jouw budget! In deze blog vertellen we je waarom jij beslist even lekker naar Spanje moet gaan!

Waarom een last-minute reis naar Spanje een goed idee is

Heb je al een aan een last-minute reis naar Spanje gedacht? Dat heeft een aantal voordelen:

Voordelig
Reisorganisaties zien graag dat alle reizen/accommodaties volgeboekt zijn. Om ze vol te krijgen, bieden ze deze reizen op het laatst met korting aan. Dus als jij op het laatste moment boekt, scheelt je dat veel geld! Een last minute Spanje bijvoorbeeld, kan zo dus echt heel voordelig uitvallen.

Veel keuze
Daarbij heb je vele opties. Van een heerlijke strandvakantie in badplaatsen als Marbella tot de bruisende hoofdstad Madrid of het prachtige Catalonië met de iconische stad Barcelona. Of wat dacht je van een lekker warm, tropisch eiland, zoals Ibiza? Vanuit je comfortabele hotel met zwembad heb jij een prima uitvalsbasis om de omgeving te verkennen!

Makkelijk
Toegegeven, als jij zo’n type bent die het liefst een jaar van te voren wil weten waar, hoe en wanneer je op vakantie gaat, dan is een last-minute reis voor jou misschien niet zo’n goed idee. Houd je echter wel van avontuur en laat je je graag verrassen? Dan is dit juist een fantastische manier om je vakantie te benutten. Het bespaart je tijd en moeite. De meeste last-minute reizen zijn all-in; dus ticket, hotel en soms zelfs all-inclusive met eten en drinken. Makkelijker kan niet! Een paar dagen voordat je er even tussenuit wilt, zoek je jouw favoriete bestemming op en boekt. De spontaniteit is een deel van het plezier! Jij hoeft je verder nergens meer druk om te maken, alleen maar te genieten.

Waar wil je naartoe in Spanje?

Spanje staat het hele jaar door bekend om zijn mooie weer en is een zeer veelzijdige vakantiebestemming. Een prachtige kustlijn, fantastische steden, lekker eten en veel zon. Bovendien vind je in Europa hier de meeste steden waarvan het historisch centrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Waar zou je naartoe willen? Wij geven je wat inspiratie.

Zon tanken aan de Spaanse Costa's
De Spaanse Costa’s zijn en blijven populair onder de Nederlandse vakantiegangers. Denk aan de populaire Costa Blanca, waar het altijd feest is, of de Costa Brava met indrukwekkende rotspartijen. En wat dacht je van de Costa del Sol met de bruisende stad Malaga, of de aan de noordkust gelegen, groene Costa Verde waar je van de natuur en de rust kunt genieten? Aan de Spaanse kust vind je bruisende badplaatsen met een prachtig binnenland en natuurlijk heel veel zonnige stranden! Veel daarvan zijn erg kindvriendelijk, waardoor het een ideale vakantiebestemming is voor gezinnen.

Even weg op een eiland
Spanje omvat een aantal populaire eilanden, zoals de Balearen met onder meer Mallorca en Ibiza en de vulkanische Canarische Eilanden met bijvoorbeeld Tenerife en Lanzarote. Elk eiland heeft een eigen karakter. Ook tijdens de wintermaanden kun je hier heerlijk opwarmen en ontspannen.

Het grootste eiland van de Balearen is Mallorca. Het is een veelzijdige vakantiebestemming met gezellige kronkelstraatjes, winkels en de kathedraal van de hoofdstad Palma. Met haar grillige kustlijn heeft het eiland heel veel stranden, waarvan er vele heel geschikt zijn voor kinderen. Bij Ibiza denk je waarschijnlijk meteen ‘party!’ en in inderdaad, er zijn beroemde clubs waar bekende dj’s optreden. Maar er is ook een prachtige natuur en rustige stranden met romantische baaitjes omzoomd met rotsen en cipressen.

Bij de Canarische eilanden zijn voor het veelzijdige Gran Canaria, het ruige Lanzarote, het warme Fuerteventura en het zonnige Tenerife het populairst.

Stedentrip
Wil je samen met je partner genieten van een stedentrip? Ook dan zit je in Spanje natuurlijk helemaal goed. Madrid, Barcelona, Valencia, Córdoba, Málaga, Sevilla en nog veel meer... Geniet van cultuur, historie en natuurlijk de befaamde Spaanse keuken! Hoogtepunten zijn bijvoorbeeld de Sagrada Familia in Barcelona, het Picassomuseum in Malaga en het Koninklijk Paleis in Madrid.

Veel meer

Natuurlijk is er nog veel meer te beleven in Spanje. Zo kun je ook heerlijk actief worden: wandelen, klimmen, surfen, kanoën, paardrijden enzovoorts! Hoe dan ook, als leraar heb je jouw get-away tijdens je schoolvakantie dubbel en dwars verdiend. Boek je last-minute reis naar Spanje, blijf binnen je budget en je onderwijs vakantietijden en geniet! Olé!

VorigeLeerlingen en studenten kennis laten maken met crypto
VolgendeDe smartphone gebruiken in de lessen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter