5 tips om eenvoudig online te betalen in het buitenland

In een tijd waarin mensen steeds vaker in allerlei uithoeken van de wereld te vinden zijn, is het handig om gemakkelijk online te kunnen betalen. Waar je ook bent op de wereld, het is altijd fijn om iets van los geld op zak te hebben. Of dit nu gaat om een paar losse euro’s of een pinpas maakt niet eens zo heel veel uit. Al is betalen met dit laatste nog wel eens een probleempje, aangezien sommige kaarten niet overal worden geaccepteerd. In dit artikel geven wij jou 5 tips om eenvoudig online te betalen in het buitenland. Zo kom je niet voor onverwachte zaken te staan.

Tip 1: Bereid jezelf goed voor
Wanneer je voor een vakantie of werk naar het buitenland gaat is het belangrijk dat je jezelf goed voorbereidt. Zorg er daarom voor dat je met jouw bankpas kunt betalen in andere landen. In Europa gaat dit vaak wel goed, maar wanneer je naar een ander continent gaat moet je dit veranderen in de app. Dit is vaak gewoon een kwestie van ‘omzetten naar buiten Europa’. Het is daarom altijd handig een creditcard, wat los geld én jouw gewone bankpas mee te nemen. Wil jij anonieme, veilige betalingen in het buitenland uitvoeren? Dan zou je eens kunnen kijken naar bijvoorbeeld neosurf.

Tip 2: Betaal in de lokale munteenheid
Als jij buiten Europa reist moet je betalen met een andere munteenheid. Doordat de wisselkoersen hier en daar nog wel eens schommelen, is het verstandig te betalen in de lokale munteenheid. Dit scheelt je in de eerste plaats veel geld. Buiten het feit dat het leuk is om bijvoorbeeld wat buitenlands geld als aandenken mee te nemen, is het veel praktischer.

Onthoud goed dat je bij bankopnames in het buitenland vaak een extra toeslag moet betalen. Wanneer je regelmatig geld nodig hebt voor een etentje kunnen deze extra kosten flink oplopen. Pin daarom niet elke dag 50 euro. Het is verstandig om bij aankomst direct een flinke bankopname te doen. Hierdoor betaal je maar één keertje extra. Geloof het of niet, maar dit kan je echt tientallen euro’s per vakantie schelen. En die gebruik je natuurlijk veel liever voor het huren van een snorkelset of een koud biertje.

Tip 3: Bereid je voor op onvoorziene uitgaven
In het buitenland komt het regelmatig voor dat je voor onverwachte situaties komt te staan. Je hebt de taal even niet begrepen of de regels zijn net een beetje anders. Het is daarom handig altijd voldoende geld achter de hand te hebben. Wie weet moet je opeens snel naar huis vliegen of ga je onderuit met jouw huurscooter. Grote kans dat het daarna wel vergoed wordt door jouw zorgverzekeraar. Deze onvoorziene kosten moet je vaak direct aftikken.

Daarnaast zit er vaak een limiet op het pinnen. Het komt veel voor dat je ‘maar’ 500 euro per dag op kunt nemen. Bedenk dus voor je op reis gaat dat het handig is om een klein beetje extra cashgeld in je koffer te verstoppen.

Tip 4: Zorg voor een creditcard
Eigenlijk is een creditcard onmisbaar als je op vakantie of zakenreis gaat. Zeker wanneer je naar het buitenland gaat. Of het nu gaat om een aanbetaling voor een autoverhuur of voor het boeken van een excursie. De creditcard is de meest veilige manier om betalingen over de grens te kunnen voltrekken. Hoe je het ook went of keert, een creditcard is en blijft het veiligste betaalmiddel dat er is.

Tip 5: Vergeet de Rabo scanner of ABN-AMRO e-dentifier niet
Het is fijn als je met jouw Rabo bankpas kunt betalen buiten Europa. Maar het is wel zo handig ook de bijbehorende scanner mee te nemen. Het komt namelijk meer dan genoeg voor dat er opeens tijdelijke maatregelen plaatsvinden, waardoor je de pas niet kan gebruiken. Daardoor kan jouw bankpas nog wel eens geweigerd worden. Ook al heb je deze perfect ingesteld.

Een zorgeloze vakantie
In dit artikel heb je 5 tips gelezen over het eenvoudig betalen in het buitenland. Je wilt absoluut niet in de problemen komen in andere landen en voornamelijk genieten van een welverdiende vakantie. Onthoud deze tips dan goed en zorg ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan. Het scheelt je een hoop zorgen en gedoe. Want wat is er nu lekkerder dan na een zwaar jaar even zorgeloos neer te ploffen in een strandstoel? Op deze manier kun je hoe dan ook lekker genieten van een welverdiende cocktail.

VorigeDocumentaire over het onverzettelijke onderduikdorp Nieuwlande
VolgendeBestuurder van 8 scholen moet per direct vertrekken
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter