Collectieve zorgverzekeringen voor docenten

Als docent kunt u ervoor kiezen een collectieve zorgverzekering af te sluiten. Maar wat houdt collectieve zorg precies in en waarom zou u een collectieve zorgverzekering afsluiten? Dat leest u in dit artikel. Door onderstaande informatie door te lezen, komt u er vanzelf achter of de collectieve zorgverzekering wel of niet bij u past.

De collectieve zorgverzekering: een korte introductie
De collectieve zorgverzekering is een zorgverzekering die u met een groep mensen afsluit. Dit betekent dat u allemaal dezelfde zorgverzekering neemt, met dezelfde dekking of in ieder geval een sterk vergelijkbare dekking. Collectieve verzekeringen worden aangeboden door werkgevers, maar ook door gemeenten, verenigingen en onderwijsinstellingen. Ook zijn er diverse open collectieven, waar u zich als docent ook bij aan kunt sluiten.

De voordelen van de collectieve zorgverzekering
De meeste mensen die ervoor kiezen een collectieve zorgverzekering af te sluiten, doen dit omdat zij veel geld besparen met deze verzekering. Omdat u dezelfde verzekering afsluit als vele andere mensen, hoeft u minder te betalen voor deze verzekering. U profiteert namelijk van collectieve korting.

Wilt u gebruik kunnen maken van de beste zorg, maar wilt u niet te veel betalen voor uw zorgverzekering? Dan is de collectieve zorgverzekering zeker iets voor u. Met deze verzekering krijgt u de goede zorg die u gewend bent te krijgen, maar dan wel voor een lagere prijs. De jaarlijkse besparing van een collectieve zorgverzekering loopt al snel op. U kunt met gemak enkele tientallen tot enkele honderden euro’s per jaar besparen door een collectieve verzekering af te sluiten.

Een nieuwe zorgverzekering afsluiten
Ieder jaar kunt u een nieuwe zorgverzekering afsluiten. U heeft tot het einde van het jaar de tijd om over te stappen naar een nieuwe zorgverzekeraar. Kiest u ervoor om over te stappen van verzekeraar, bijvoorbeeld door een collectieve verzekering af te sluiten, dan gaat deze verzekering op 1 januari in.

Wilt u volgend jaar geld besparen met een collectieve zorgverzekering? Dan raden wij u aan de diverse collectieve verzekeringen tijdig met elkaar te vergelijken. Zo vindt u vanzelf de verzekering die het beste bij u past. Deze zorgverzekering kunt u voor 31 december 2018 afsluiten, zodat u in 2019 direct kunt starten met het besparen van geld.

VorigeStuderen een kostbare aangelegenheid
VolgendeZo maak je een perfecte CV als docent
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter