Bestuurder van 8 scholen moet per direct vertrekken

De bestuurder van 8 Scholen voor Persoonlijk Onderwijs moet zo snel mogelijk opstappen. Dat heeft minister Wiersma (primair en voorgezet onderwijs) besloten na een nieuw inspectierapport. Doet de bestuurder dat niet, dan kan de minister stoppen met geld overmaken. Deze maatregelen zijn uitzonderlijk maar noodzakelijk, omdat er op de scholen veel mis is en er geen vertrouwen meer is in deze bestuurder.

Financieel wanbeheer
In een nieuw rapport dat de Inspectie van het Onderwijs vandaag van de rechter mocht publiceren, is wanbeheer vastgesteld. Zo is de administratie niet op orde en konden scholen hun rekeningen niet meer zelfstandig betalen, laat staan investeren in goed onderwijs.

Ook is er € 22,5 miljoen uitgegeven aan zaken waar onderwijsgeld niet voor bedoeld is. Een groot gedeelte van dat bedrag is geïnvesteerd in schoolgebouwen die eigendom zijn van stichtingen van de bestuurder. Deze stichtingen kan de inspectie niet controleren. Dat mag niet en daarom moet het terug worden betaald. De bestuurder kan dat voorkomen door er bijvoorbeeld voor te zorgen dat de school weer eigenaar wordt van de gebouwen.

Bovendien hebben ouders tussen 2018 en 2020 zo’n € 2,2 miljoen betaald aan ouderbijdragen. Dat geld hebben ouders overgemaakt voor taalreizen en schoolkosten, maar de bestuurder heeft ook dit geld uitgegeven aan gebouwen die niet (meer) van de schoolbesturen zijn.

Bron en meer informatie: Rijksoverheid

Vorige5 tips om eenvoudig online te betalen in het buitenland
VolgendeFarming Simulator Challenge moet jongeren warm maken voor carrière in agrarische sector
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter