Steeds meer jongeren sluiten hun opleiding af met een diploma. Het aantal jongeren dat vorig schooljaar in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs voortijdig de schoolbanken verliet, daalde met bijna 2000.

Minister Bussemaker zegt dat vooral mbo-scholen voortgang boeken. "Dat honderden jongeren een betere start op de arbeidsmarkt kunnen maken, is pure winst, niet alleen voor de jongeren zelf, ook voor de samenleving als geheel."

Voortijdige schoolverlaters zijn jongeren die van school gaan zonder een diploma op het niveau van minimaal havo, vwo of mbo niveau 2. In het schooljaar 2001-2002 verlieten nog zo’n 71.000 leerlingen voortijdig de schoolbanken. Twaalf jaar later is dat aantal gedaald tot iets minder dan 26.000. Het kabinet heeft als doelstelling dat het er volgend jaar niet meer dan 25.000 zijn.

Bussemaker wil binnenkort met mbo-scholen afspraken maken over de verdeling van geld. Scholen die laten zien dat ze werk maken van beter onderwijs, worden daarvoor beloond. Volgens de minister is de aanpak van voortijdig schoolverlaten daarbij een belangrijk thema.

VorigeSamsom: kinderen met 3 jaar naar school
VolgendeSchrijf nu gratis in voor de Kinderverkiezingen!
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter