Nog een maand en dan begint het weer! Dan organiseert ProDemos de vijfde landelijke Kinderverkiezingen. Van woensdag 11 maart tot en met dinsdag 17 maart kunnen de kinderen van Nederland hun stem laten horen. Ook uw leerlingen van groep 7 en 8 kunnen meedoen.

Meedoen?
De inschrijving voor dit jaar is geopend en er hebben zich al scholen uit heel Nederland ingeschreven. Is uw klas nog niet aangemeld? Aanmelden kan tot en met dinsdag 10 maart. Deelname is gratis!
Meer weten? Kijk op www.kinderverkiezingen.nl.

Uitslag
Op dinsdag 17 maart om 17.00 uur wordt de uitslag bekendgemaakt. Dit gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst bij ProDemos.

Waarom meedoen?
• Het organiseren van Kinderverkiezingen op uw basisschool past goed bij het leergebied ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld’.
• Het is een mooie gelegenheid om aandacht te besteden aan de gemeentepolitiek.
Meedoen is gratis!

www.kinderverkiezingen.nl
Op de website Kinderverkiezingen.nl kunt u zich niet alleen aanmelden, u vindt er ook een uitgebreide lerarenhandleiding voor de organisatie van Kinderverkiezingen. Verder zijn er op de website filmpjes, quizzen en informatie over verkiezingen te vinden.
Ga naar www.kinderverkiezingen.nl

Aan de slag met de Provinciale Statenverkiezingen
Voor docenten van groep 7 en 8 brengt ProDemos acht keer per jaar de gratis nieuwsbrief Aan de slag met... uit. Met deze e-maildienst ontvangt u iedere maand een werkvorm die u direct kunt gebruiken in de les. In de week voorafgaand aan de verkiezingen brengt ProDemos een werkvorm uit over de Provinciale Statenverkiezingen.
Abonneer u gratis op 'Aan de slag met...'

VorigeOpnieuw minder voortijdige schoolverlaters
VolgendeDekker: schooladvies niet negeren
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter