Op het allerlaatste moment keert de PvdA zich tegen het nu laten meetellen van de rekentoets bij het eindexamen vmbo, havo en mbo. Hierdoor ontstaat een Kamermeerderheid om tegen de zin van staatssecretaris Dekker de toets voorlopig te schrappen.
De vwo’ers kunnen de toets wel aan, vindt de PvdA, dus voor die groep blijft de rekentoets wel onderdeel van het eindexamen. Na eerder uitstel wilde staatssecretaris Dekker de toets sowieso laten doorgaan en verlaagde daarom de norm. Met een 4,5 zouden leerlingen ook een voldoende krijgen.

Paul van Meenen (D66), Michel Rog (CDA) en Jasper van Dijk (SP) voerden samen met veel leraren felle oppositie tegen de toets. Het verrassende standpunt van de PvdA wordt vandaag geprezen en weggehoond op de sociale media. Veel vwo-leerlingen vragen zich af waarom de rekentoets voor hen wel als enige blijft gelden, signaleert wiskundedocente Karin den Heijer op de sociale media.

VorigeLeraar van het Jaar 2015 bekendgemaakt
VolgendeMicha Wertheim krijgt de hik op de Kinderboekenmarkt
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter