Op zondag 18 oktober wordt ZUID57, het thuis van o.a. Theater Dakota, voor één dag omgetoverd tot boekenpaleis. Van onder tot boven vult de organisatie het gebouw met kraampjes, stands en activiteiten rondom taal en lezen. Je vindt er alle soorten boeken: prentenboeken, voetbalboeken, spannende boeken, Young Adult-boeken en ga zo maar door. De markt opent om 11.00 uur en sluit haar deuren om 17.00 uur.

Signeren en workshops
Kinderen kunnen hun boeken laten signeren door de vele schrijvers en tekenaars die aanwezig zullen zijn. Een kleine greep uit het rijtje: Niki Smit, Rindert Kromhout, Geronimo Stilton, Harm de Jonge, Betty Sluyzer, Marcel van Driel, Roger Olmos, Alekos en Christien Boomsma. Veel van hen lezen ook voor of treden op in de speciale SchrijversStudio. Daarnaast worden er workshops Spaans, tekenen, gebarentaal en kalligraferen gegeven.

‘Raar, maar waar!’
Dat is het motto van de Kinderboekenweek en dus ook van de Markt. Daarom vind je er straks extra veel boeken over natuur, wetenschap en techniek. En ook voor mensen die op zoek zijn naar kinder- en jeugdboeken in andere talen is een bezoekje zeker de moeite waard. Vele anderstalige boeken zijn te vinden bij het Engelse, Turkse, Spaanse, Colombiaanse en Duitse Taalpaviljoen. Ook is er aandacht voor Arabisch en Armeens.

Micha Wertheim
Ook cabaretier Micha Wertheim komt naar de Kinderboekenmarkt. Hij geeft een optreden rondom zijn in september verschenen kinderboek De Hik. Het boek is het verhaal van de hik. Of eigenlijk een korte autobiografie, opgetekend door Micha. De hik houdt een vurig pleidooi voor het gastheerschap, want anders zou zijn laatste uur wel eens geslagen kunnen hebben. Micha treedt om 15.00 uur op in de SchrijversStudio. Daarna signeert hij bij de stand van Uitgeverij Holland.

Het hele programma van de 39ste editie van de Kinderboekenmarkt, vind je op www.kinderboekenmarkt.nl.

VorigeVoorlopig geen rekentoets die meetelt voor examen
VolgendeKröller-Müller Museum wint Museumeducatie Prijs 2015
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter