Metaquip

Speciaal voor het onderwijs heeft MetaQuip samen met een aantal scholen een lespakket ontwikkelt voor techniekles waarmee u uw leerlingen stap voor stap kunt laten kennismaken met de mogelijkheden van laserbewerking.

De basis: uitleg over de lasermachine
Het lesmateriaal begint bij de basis met uitleg over wat een lasermachine is en hoe deze is opgebouwd. Wat kunt u er mee doen, en hoe werkt het principe. Het leuke aan een lasermachine is dat alle technische disciplines aan bod komen: elektronica, mechanische bewegende onderdelen, het optische licht pad van de laserbron naar het werkstuk en uitleg over veiligheid en de potentiële gevaren en hoe u deze machine kunt gebruiken. Dit geeft een groot aantal aanknopingspunten voor uw lessen om nader op in te gaan.

Hoe te ontwerpen voor lasers
Na het verkennen van de machine wordt dieper ingegaan in het werken met de software. Hoe maakt u een ontwerp geschikt om te snijden of graveren. Eerst eenvoudig en later complexer door gebruik te maken van de importeer mogelijkheid. Hierdoor kunt u een groot aantal open source of commerciële programma’s gebruiken om in te ontwerpen. Deze zijn vaak beter geschikt om complexe ontwerpen in te realiseren.

Machine gebruiksklaar maken
De basis is bekend, het ontwerp is klaar. Tijd voor actie. In dit deel wordt uitgelegd hoe de machine te bedienen en het ontwerp te realiseren en de verschillende zaken die daarbij komen kijken. Ook dit wordt weer stap voor stap uitgelegd.

Zelfstandig aan het werk
Daarna is het tijd voor de leerlingen om zelfstandig aan de slag te gaan. Dit mogen volledig eigen ontwerpen zijn of u kunt gebruik maken van één van de ontwerpen die zijn opgenomen in het lespakket. Voor de snelle leerling zijn er een aantal manieren beschreven om het maximale uit de machine te halen.

Lespakket bij aanschaf van een MetaQuip lasermachine
MetaQuip is leverancier van laser machines die u vindt in bedrijven, fablabs en een groot aantal scholen. Scholen waar wij aan leveren zijn meestal middelbare scholen, beroepsonderwijs, hogescholen en universiteiten. Wij staan voor kwaliteit, goede ondersteuning en veilige machines. Wanneer u bij ons een laser machine aanschaft voor inzet in het onderwijs trainen we u de lasermachine te gebruiken en te onderhouden en leveren we u gratis het lespakket mee waarmee u en uw leerlingen stap voor stap de beginselen van het werken met laser machines wordt geleerd.

Kijk voor meer informatie op: metaquip.nl

VorigeEduschool rekenen oefenen
VolgendeGratis lesmateriaal geldrekenen