Eurowijs

Geldrekenen, de invloed van reclame en het belang van sparen. Dit zijn slechts enkele onderwerpen uit het kleurrijke lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs van Eurowijs. De thema werkbladen die je elk jaar opnieuw kunt bestellen is er speciaal voor de onderbouw van het VO.

Eurowijs is het meest leuke én uitgebreide lesmateriaal over het thema geld. Met deze interessante geldlessen worden leerlingen bewust hoe ze verstandig kunnen omgaan met geld. Op een leuke wijze leren de leerlingen over sparen en uitgeven, rekenen met de euro en veilig pinnen. Immers: jong geleerd is oud gedaan.

Gratis lespakket!
Als kinderen goed leren omgaan met geld, hebben ze daar hun leven lang profijt van. In onze maatschappij draait nou eenmaal veel om geld. Goed leren omgaan met geld is daarom essentieel. Al helemaal in dit digitale tijdperk waarin geld vaak onzichtbaar is. In de geldlessen van Eurowijs komen de verschillende onderwerpen samen zodat alle leerlingen een goede basis krijgen voor de toekomst.

Eurowijs werkt!
Het lesmateriaal is bewezen succesvol. Op veel middelbare scholen wordt het lesmateriaal al jaarlijks gebruikt, bijvoorbeeld in een mentorles, of tijdens de vakken rekenen, economie of burgerschap. Leerlingen en leerkrachten zijn enthousiast door de variatie in de opdrachten en de duidelijke uitleg in de ondersteunde filmpjes. Maar liefst 98% van de leerkrachten raadt het lesmateriaal dan ook aan bij collega’s, en waarderen het lesmateriaal met een 8,5.

De Eurowijs werkbladen voor het VO:
✅ De euro
✅ Betalen
✅ Rekenen met geld
✅ Jouw geld
✅ Geldtype test
✅ Valuta
✅ Reclame
✅ Geschiedenis
✅ veiligheid

De voordelen van het lesmateriaal van Eurowijs:
✔ in te zetten als alternatief voor de rekenles, mentoruur of burgerschap
✔ minimale voorbereiding
✔ voor iedere leerling een thema werkblad
✔ digibord ondersteuning
✔ ondersteunende filmpjes
✔ uitgebreide lesbrief
✔ gave geldposter voor in de klas
✔ elk jaar opnieuw aan te vragen
✔ en…. het is gratis!

Bestellen
Bestel het lesmateriaal eenvoudig via de website van Eurowijs.

Gratis rekenbladen, kleur-en doeplaten en puzzels
Naast de Eurowijs thema werkbladen welke je kunt bestellen, zijn er ook extra rekenbladen, kleur-en doeplaten en puzzels te downloaden over het thema geld.
Met opdrachten als; geldbedragen schrijven, gepast betalen; wisselgeld berekenen; spaartijd berekenen en geldrekenen met breuken geef je de leerlingen een extra uitdaging of oefening.

Download gratis

VorigeWerken met een laser machine voor het onderwijs
VolgendeDe Olympische Winterspelen 2018