YouTube-serie Niek zoekt werk is terug

Van fietsenmaker bij een professioneel wielerteam tot tuinman van een miljonair en operator bij 112; dit en meer zie je in de wekelijkse YouTube-serie Niek zoekt werk. In de serie neemt presentator Niek Roozen bekende influencers mee op stage bij bijzondere beroepen die je met een mbo-diploma kan bereiken. Influencers Stefan de Vries, Chef Erik en Vincent Visser gaan in deze reeks een dagje meelopen. Ontdek hoe zij zich redden wanneer ze in een onbekende wereld de handen uit de mouwen moeten steken. Hoe gaat dit hun af en hebben ze ook talent voor het beroep? Niek zoekt werk is vanaf maandag 24 juni elke week te zien bij KRO-NCRV op het YouTube-kanaal van NPO 3.

Ondanks het grote belang van mbo'ers in de maatschappij en het aanzienlijke tekort aan vakmensen, wordt deze loopbaan in Nederland vaak als minderwaardig beschouwd en kampt zij met een slecht imago. De KRO-NCRV YouTube-serie Niek zoekt werk, wil deze reputatie aanpakken door samen met bekende influencers een dag mee te lopen bij bijzondere en goedbetaalde mbo-banen. Hiermee wil de serie vooroordelen over het mbo ontkrachten en daarmee zijn welverdiende plek in de maatschappij teruggeven.

Niek zoekt werk is vanaf maandag 24 juni elke week te zien bij KRO-NCRV op het YouTube-kanaal van NPO 3. Daarna volgt er een korte zomerstop en start de serie weer op vrijdag 1 november.

VorigeEredoctoraat van Open Universiteit voor Arjen Lubach
VolgendeStemronde geopend; wie wordt de nieuwe buur van Donald Duck?
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter