Op het spectrum: autisme in het onderwijs

In De Balie gaan we in gesprek met deskundigen over autisme in het onderwijs. Koen Bruning schreef er het boek Op Het Spectrum over waarin hij vooral ingaat op de machtsdynamieken in onze samenleving en de rol die autisme hierin speelt. Op 15 februari voeren we het gesprek over de noodzaak van een ander perspectief op 'anders-zijn'.

Wat betekent het om op te groeien als je je op het autismespectrum bevindt? Om altijd af te wijken van de norm? (Ervarings-) deskundigen gaan met elkaar in gesprek over de misconcepties die er over autisme bestaan en wat er beter kan in het onderwijs en de samenleving.

Andere sprekers zijn hoogleraar diversiteit van autisme Sander Begeer, journalist en columnist van de Volkskrant, moeder van kind met autisme Harriët Duurvoort, oprichter en voorzitter van LBvsO Elijah Delsink en leraar in het speciaal onderwijs, toezichthouder en columnist Merel van Vroonhoven.

VorigeWelk advies geef je aan je leerlingen als het gaat om beroepskeuze?
VolgendeMooie verhalen zijn de basis van lesgeven
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter