Zo richt je de lerarenkamer in

De lerarenkamer is één van de belangrijkste kamers op school. Hier komen docenten samen, nemen ze pauze en bereiden ze zich voor op de lessen. De kamer is voor elke docent een plek om tot rust te komen en even weg te zijn van de leerlingen. Zo kunnen ze zich weer optimaal voorbereiden voor de rest van de dag. Het is daarom belangrijk om de lerarenkamer op de juiste manier in te richten om de werksfeer te verhogen. Maar hoe richt je een lerarenkamer in die zowel comfortabel als functioneel is?

Comfortabele en functionele werkplekken

Leraren hebben vaak behoefte aan een rustige plek waar ze kunnen werken aan hun lessen, toetsen nakijken en administratieve taken uitvoeren. Om dit optimaal te kunnen doen is het belangrijk om de lerarenkamer te voorzien van comfortabele en functionele werkplekken. Zorg bijvoorbeeld voor ergonomische bureaus en stoelen, voldoende verlichting en een goede opbergruimte. Ontwerp de werkplekken met het oog op productiviteit en comfort zodat leraren efficiënt kunnen werken. Op die manier kan je de leraren aansporen om meer gebruik te maken van de lerarenkamer.

Koffie- en theehoek

Een koffie- en theehoek is een must-have in elke lerarenkamer. Docenten hebben vaak behoefte aan een oppepper tijdens de lange schooldagen. Zet daarom een koffiezetapparaat, waterkoker en voorraadkast met koffie, thee en snacks neer in de lerarenkamer. Zo kunnen de leraren even ontspannen, bijpraten met collega’s en zich opwarmen met een kopje koffie of thee. Zorg ervoor dat de kast altijd gevuld is en beschikbaar voor gebruik. Check meerdere keren per maand het koffiezetapparaat en de waterkoker om ervoor te zorgen dat ze goed werken.

Whiteboard of krijtbord

Een whiteboard of krijtbord in de lerarenkamer is een handig hulpmiddel voor communicatie en planning. Leraren kunnen belangrijke aankondigingen, notities of herinneringen achterlaten voor hun collega's. Op die manier creëer je een plek waar informatie en ideeën gedeeld kunnen worden. Heb je een geweldig idee voor het volgende schooluitje of om die ene leerling meer te kunnen stimuleren in zijn schoolwerk? Dan kan je dat idee op het bord zetten zodat andere leraren ook mee kunnen denken. Zo verbeter je de samenwerking tussen de leraren.

Opbergmogelijkheden

Opbergmogelijkheden zijn van groot belang in de lerarenkamer. Leraren moeten hun lesmaterialen, documenten en persoonlijke spullen kunnen opbergen op een georganiseerde manier. Zorg voor kasten, lades en planken waar leraren hun spullen kunnen bewaren. Een opgeruimde en georganiseerde lerarenkamer draagt bij aan een positieve werkomgeving.

Planten en decoratie

Fleur de lerarenkamer op door planten en andere decoratie toe te voegen. Creëer een aangename sfeer met kamerplanten die niet alleen zorgen voor een frisse uitstraling, maar ook de luchtkwaliteit verbeteren en stress verminderen. Voeg wat persoonlijke decoratie toe zoals de kunstwerken van leerlingen of inspirerende citaten van leraren.

Creëer een comfortabele en functionele lerarenkamer

Het inrichten van de lerarenkamer is een grote en leuke klus. Door comfortabele werkplekken, een koffie- en theehoek, een whiteboard of krijtbord en opbergmogelijkheden te creëren, zorg je voor een plek waar leraren graag bij elkaar komen. Zo kunnen ze zich ontspannen, samenwerken, en voorbereiden op de volgende lessen. Geef de leraren de ruimte die ze verdienen en veel aan zullen hebben.

VorigeDe synergie tussen klassikaal leren en bijles technieken
VolgendeVan eindtoets naar doorstroomtoets
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter