Deze spullen heb je als docent nodig op school

Aan de slag gaan als docent op een middelbare school is altijd al jouw droom geweest. Nu je een mooie baan op een fijne school hebt gevonden, is het zaak om te zorgen dat je hier de best mogelijke tijd van maakt. Dat doe je bijvoorbeeld door je persoonlijke spullen op orde te hebben. Er zijn namelijk enkele zaken die je bij je moet hebben om je hernieuwde schooltijd een succes te maken. Wij gaan je daarbij helpen door je de volgende tips mee te geven.

Een aparte telefoon

Je wilt natuurlijk wel bereikbaar zijn, maar je wilt ook weer niet het verkeerde voorbeeld geven. Het is immers zo dat de smartphone in de klas al jaren als een doorn in het oog wordt gezien. Zorg daarom voor een simpel toestel waar jouw sim only abonnement op werkt. Je laat je smartphone thuis of in de auto en gebruikt tijdens de lesuren alleen het simpele toestel. Deze zijn vaak nog robuuster ook. De uitzondering is natuurlijk die ene les waarin je leerzame apps met je leerlingen wilt gaan gebruiken. Dan heb je jouw smartphone natuurlijk wel bij je.

Een eigen mok

De eigen mok is al decennia onderdeel van de uitrusting van een goede docent. Daar moet jij dus ook gewoon voor zorgen. Een eigen mok is tegenwoordig echter om meerdere redenen belangrijk. De klassieke reden is natuurlijk dat je je veel meer thuis voelt op school en in de lerarenkamer wanneer je er iets van jezelf hebt. Daarnaast zit er tegenwoordig ook een duurzaamheidsaspect aan. Je zorgt namelijk dat je de afvalberg op school flink terugdringt wanneer je een eigen mok gebruikt en niet voor elke kop koffie of thee een nieuw bekertje nodig hebt.

Een ergonomische toetsenbord

Digitaal werken is meer en meer de norm geworden in de schoolstructuur. Dat betekent dus ook dat je moet zorgen dat je dit op een goede manier kan doen. Neem daarom naar behoefte je eigen spullen mee naar school. Denk bijvoorbeeld in de eerste plaats aan een ergonomisch toetsenbord. Ook een ergonomische muis is een goed idee. Misschien kan je zelfs denken aan een standaard voor je laptop. Daardoor kan je natuurlijk op een gezonde manier je les geven, maar zorg je wel ook dat je bijblijft bij de eisen die tegenwoordig gelden. Ergonomische apparatuur is daar van het grootste belang bij.

Persoonlijke accessoires

Tot slot is het aan te raden om ook wat eigen accessoires mee te nemen. Dit is alleen aantrekkelijk wanneer je op een school werkt waar met vaste lokalen gewerkt wordt en dat is tegenwoordig natuurlijk vaak niet meer het geval. Mocht dat bij jou wel zo zijn, dan kan je het lokaal een beetje eigen maken met wat spullen die bij je passen. Let wel op dat ze niet teveel waarde vertegenwoordigen, want er kan op een school natuurlijk altijd een ongelukje gebeuren en dan ben je het kwijt. Zonder dat iemand daar iets aan kan doen. Dat is geen goed idee.

VorigeWat zijn musthaves in het ontwerpen van een school?
VolgendeTips voor het kiezen van de juiste maat en pasvorm van voetbalkleding
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter