KRO-NCRV lanceert nieuw journalistiek dossier Druk!

Het mentale welzijn van jongvolwassenen staat ernstig onder druk. Ze ervaren stress, hoge sociale druk en zijn onzeker over hun toekomst. KRO-NCRV zet het onderwerp hoog op de agenda en lanceert vandaag het dossier Druk!. Journalistieke programma’s als Spraakmakers, Brandpunt+ en Pointer besteden al veel aandacht aan dit thema en zullen ook de komende jaren het onderwerp blijven agenderen. Daarnaast ontwikkelt de omroep nieuwe formats over het onderwerp. Wat gaat er mis? Hoe kan het beter? En met welke oplossingen kunnen we jongeren samen weer perspectief bieden? KRO-NCRV bundelt de verhalen op het nieuwe online platform kroncrv.nl/druk.

Mediadirecteur Sandra Hilster vindt het belangrijk om met Druk! het mentale welzijn van jongvolwassenen extra onder de loep te nemen: “Jongeren worstelen meer dan ooit met hun mentale gezondheid. Dat is erg voor henzelf, maar werkt ook door in de rest van de samenleving. Ik vind het onze opdracht als omroep om dat in beeld te brengen, de oorzaken bloot te leggen, oplossingen te vinden en daarmee perspectief te bieden voor de toekomst van onze jongeren”.

Druk! is vandaag gepresenteerd in het radioprogramma Spraakmakers na het aanbieden van een manifest ter verbetering van het mentale welzijn van mbo-studenten. Het manifest is door minister van Oplossingen, Nienke Meijer, live in de uitzending aangeboden aan minister van Onderwijs Robbert Dijkgraaf.
KRO-NCRV komt naast het online platform ook met een Druk!-whatsapplijn (06-21108764), waarbij jongeren input en persoonlijke ervaringen direct met de journalistieke redacties van KRO-NCRV kunnen delen.

VorigeGeen stagevergoeding is onacceptabel
VolgendeBlijf jezelf ontwikkelen: leer beleggen met deze 5 tips
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter