7 leuke relatiegeschenken om te geven aan een docent

Docenten zijn misschien wel een van de belangrijkste beroepsgroepen die er zijn. Ze geven ons niet alleen kennis en vaardigheden mee, maar ze inspireren ons ook om te groeien en te leren. Of dit nu gaat om leerkrachten op de basisschool, middelbare school of vervolgonderwijs, goede docenten zijn heel waardevol en kunnen een belangrijke rol spelen in iemands leven. En daarom is het fijn om docenten te bedanken voor hun harde werk en toewijding. Een manier om dit te doen is door hen een relatiegeschenk te geven. Dit kun je doen als leerling, maar natuurlijk ook als ouder, collega of werkgever kun je een relatiegeschenk aanbieden. De vraag is dan natuurlijk wat de beste geschenken zijn voor een docent. In dit artikel lees je een aantal tips.

Gepersonaliseerde pennen

Een pen is een klassiek relatiegeschenk, dat zeker bij docenten in de smaak gaat vallen. Een pen is namelijk niet zomaar een pen voor een docent, het is een belangrijk gereedschap. Docenten gebruiken pennen voor het maken van notities, het corrigeren van opdrachten en het ondertekenen van documenten. Wil je er een persoonlijke touch aan geven, dan kun je pennen graveren met bijvoorbeeld de naam van de docent. Door dit te doen geef je niet alleen een praktisch cadeau, maar heeft het direct meer een persoonlijk element. Wil je als werkgever pennen schenken aan meerdere werknemers, dan kun je ook kiezen voor pennen met logo van de onderwijsinstelling.

Koffiemokken

Docenten moeten vaak vroeg uit de veren en beginnen de dag graag met een kop koffie of thee. Geef daarom als relatiegeschenk een fijne, grote koffiemok of theemok cadeau. Hier heeft een docent gedurende de hele dag wat aan en bovendien is het fijn wanneer je op je werk altijd dezelfde mok kunt gebruiken. Ook dit cadeau kun je, net als een pen, een persoonlijke touch geven door er een leuke boodschap of naam op te laten bedrukken.

Boekenbon

Een docent geeft ontzettend veel kennis en vaardigheden mee aan zijn leerlingen. Dit hoort bij het vak, maar vaak zijn docenten zelf ook gepassioneerde mensen die graag kennis vergaren door middel van het lezen van boeken. Meestal hebben ze thuis dus ook een behoorlijke collectie met interessante boeken staan. Dit kunnen zeer uiteenlopende onderwerpen zijn en bovendien bestaan uit fictie of non-fictie. Geef daarom een boekenbon cadeau, op die manier kan de docent zelf zijn of haar favoriete boeken kiezen. Een boekenbon is een eenvoudig en praktisch cadeau, maar het is ook een teken van waardering voor het werk dat docenten doen.

Agenda

Er bestaan vele beroepsgroepen waar mensen druk zijn en vele afspraken hebben staan. Dit geldt zeker ook voor leerkrachten. Naast het lesgeven zijn er nog talloze andere belangrijke taken en afspraken die op de planning staan en een goede agenda is daarom een must-have. Zo kan de docent zijn of haar drukke schema bijhouden en georganiseerd blijven in een vaak hectische omgeving. Ook dit is weer een goede optie om eventueel te personaliseren met naam of logo.

Notitieboek

Net als een agenda is een notitieboek een onmisbaar item op het bureau van een leerkracht. Gedurende de dag worden er veel aantekeningen gemaakt, niet alleen over de leerlingen, maar ook tijdens vergaderingen of andere bijeenkomsten zoals lezingen over het werkveld. Een notitieboek komt dus altijd van pas en is een geschikt relatiegeschenk voor iedere docent.

Wellnessbon of verwenpakket

We weten allemaal dat het vak leerkracht een belangrijke taak is. De werkdruk in dit vakgebied is daarom ook een veelbesproken onderwerp. Niet alleen de overheid en onderwijsinstellingen zelf kunnen hier iets aan doen, ook kun je bij het geven van een relatiegeschenk hier rekening mee houden. Denk daarom aan een wellnessbon en/of verwenpakket om de docent in kwestie een ontspannen dag of moment te kunnen laten beleven. Een dag naar een sauna of spa kan de vele gewerkte uren hopelijk wat verlichten door middel van een gezichtsbehandeling of massage en natuurlijk ontspanning in de warmte van de sauna. Ook voor thuis zijn er genoeg opties voor een fijn verwenpakket met lekkere producten.

Dinerbon

Net als een dagje sauna kan ook een avond uit in een goed restaurant een fijne afleiding bieden van de hoge werkdruk. Daarom is ook een dinerbon een zeer geschikt cadeau. Dit kan een algemene bon zijn zodat iemand in staat is om zelf iets te kiezen wat hij of zij echt leuk vindt. Daarnaast kun je ook kiezen voor een bon van een specifiek, lokaal restaurant bijvoorbeeld.

VorigeWaarom communicatie ook in het onderwijs van belang is
Volgende22 mbo-vakkampioenen naar EuroSkills
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter