Zo leer je snel de namen van alle leraren en leerlingen

Ben jij een docent en begint binnenkort jouw nieuwe baan bij een nieuwe school? Dan kan het nog wel eens lastig zijn om van iedereen de naam te onthouden. Gelukkig zijn er een heleboel opties waardoor jij het jezelf iets makkelijk kunt maken. Ben je hier nou benieuwd naar? Lees hieronder dan snel verder.

Smoelenboek of klassenlijst

Allereerst is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je de klas gaat ontmoeten. Sommige mensen kunnen direct gezicht bij naam herkennen, maar heel veel anderen juist niet. Daarom is het belangrijk om elke dag even een paar rondjes met de klassenlijst te maken of het smoelenboek erbij te houden. Op deze manier kun je best snel de namen van jouw klas onthouden. Daarnaast krijg je waarschijnlijk ook wel een lijstje met al jouw collega’s en daarbij een foto. Op deze manier kun je dit ook gaan doen met jouw collega’s, bijvoorbeeld tijdens de pauze. Eigenlijk heeft het gewoon tijd nodig, voordat je iedereen bij naam kent.

Naambadges

Ook is het handig om een naambadge aan te schaffen. Sowieso is dit erg handig voor jouw nieuwe collega’s en leerlingen. Zo weten zij hoe jij heet, wat ook wel handig is aangezien jullie samen gaan werken. Ook kun je overleggen met je nieuwe werkgever, of hij of zij naambadges met magneet wil aanschaffen. Deze zijn eenvoudig te bevestigen en beschadigen jouw kleding niet.

Naambadges zijn erg effectief en zorgen ervoor dat jij en de rest snel kan wennen aan de nieuwe situatie op de school of werkplek. Op deze manier kan iedereen een naambadge op doen en kun je langzaam maar zeker wennen aan iedereen om je heen en leer je heel snel de namen.

Plattegrond

Natuurlijk mag het maken van een plattegrond niet ontbreken in dit lijstje. Het maken van een plattegrond is namelijk zeer handig en effectief. Op deze manier weet je niet alleen waar iedereen zit, maar ook wie er zit. Daarnaast kun je er als docent voor kiezen om de klassenindeling het hele jaar zo te laten. Op deze manier weten de leerlingen precies waar en naast wie ze zitten en kan jij als docent erg snel de namen van al jouw leerlingen leren.

Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om een namenspel te doen met je leerlingen, natuurlijk ligt het wel een beetje aan de leeftijd van de kinderen wat voor spel je gaat doen. Zo’n spel is natuurlijk naast voor jou als docent, ook effectief voor de leerlingen om elkaars naam te leren kennen.

VorigeNight at the Museum voor duizend leraren in NEMO Science Museum
VolgendeMbo-studenten onder enorme mentale druk na corona
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter