Gevonden worden met een schoolwebsite

Vrijwel iedere school heeft tegenwoordig een eigen website. Het maken van een eigen website is met de opkomst van alle beschikbare hulpmiddelen een stuk gemakkelijker dan enkele jaren terug. Maar met het maken van een website is het nog niet gedaan. Doordat steeds meer mensen een eigen website maken, zijn er voor zoekmachines steeds meer resultaten om uit te kiezen. De kans dat jouw eigen website goed scoort in de zoekresultaten, wordt daarmee steeds kleiner. Voor een school is het echter belangrijk om goed en gemakkelijk gevonden te kunnen worden op bepaalde zoektermen. Denk aan een school in Amsterdam die niet te vinden is op de zoekterm ‘School in Amsterdam’. Deze school bereikt geen leerlingen en ouders die online op zoek gaan naar een school doordat de website van de school niet vindbaar is. Dat kost de school leerlingen.

Website optimaliseren

Dé manier om hoger te komen in de zoekresultaten, is door de website en de inhoud ervan te optimaliseren. Daar komt aardig wat bij kijken. Het optimaliseren van een website dient namelijk te gebeuren op verschillende manieren. Zo is het belangrijk dat de website goed werkt en snel is (technische kant), maar is ook content een erg belangrijke factor voor de positie bij zoekmachines. De content zou antwoord moeten geven op de vragen die bezoekers hebben. Indien dat het geval is, stijgt het in positie in de zoekresultaten.

Hoe goed jouw content is wordt door zoekmachines grotendeels bepaald door te kijken naar de websites die linken naar jouw content. In principe is het zo dat hoe meer (gerenommeerde) websites linken naar jouw pagina’s, hoe hoger zoekmachines de kwaliteit van de website beoordelen. Een link naar jouw website vanuit een andere website wordt gezien als een soort van aanbeveling. Om de juiste links te vergaren is aardig wat kennis nodig. Veel bedrijven schakelen daarvoor een SEO-expert in. Een SEO-training volgen is ook een mogelijkheid. Het blindelings plaatsen van links is niet aan te raden. Een verkeerde link naar een website kan namelijk ook een negatief effect hebben.

Scoren op de juiste zoektermen

Het is verder belangrijk gevonden te worden op de zoekwoorden die er voor jou toe doen. Indien je een website voor een school in Amsterdam beheert, is het niet nodig gevonden te worden op de zoekterm ‘school in Leeuwarden’. Het is in dit geval wél erg belangrijk gevonden te worden op de zoekterm ‘school in Amsterdam’. Door gebruik te maken van de juiste termen in paginatitels en content, snappen zoekmachines wat je aanbiedt en scoor je vaak ook beter op die termen, mits correct ingezet. Ook hier geldt dat het voor velen een beter idee is dit uit te besteden.

Bron: https://fanatiek.nl

VorigeOntdek de vogels op jullie schoolplein! Doe mee op vrijdag 27 januari
VolgendeHet Scheepvaartmuseum en Schooltv lanceren schoolplaat over VOC-schip
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter