Ontdek de vogels op jullie schoolplein! Doe mee op vrijdag 27 januari

Op 27, 28 en 29 januari is weer de Nationale Tuinvogeltelling van Vogelbescherming Nederland. Doe dit jaar ook mee met het grootste burgeronderzoek van Nederland en ontdek samen met de leerlingen de vogels op jullie schoolplein. Met het gratis lesmateriaal leren de kinderen de meest voorkomende tuinvogels eenvoudig kennen en wordt meedoen nog leuker. Kijk voor meer informatie op www.tuinvogeltelling.nl

Dit jaar is het een feestje: de Tuinvogeltelling bestaat 20 jaar! Dankzij de tellers heeft Vogelbescherming de afgelopen decennia een beter beeld van de vogels in de winter in de tuinen gekregen. En dat draagt weer bij aan het beschermen van de tuinvogels. Zo zien we in de telling de halsbandparkiet oprukken in ons land en tellen we steeds vaker de grote bonte specht in de achtertuin. Ook veel scholen doen elk jaar mee door de vogels op het schoolplein te tellen.

Zo doe je mee

Meedoen is simpel: tel 30 minuten lang de vogels op het schoolplein. Voor scholen is er een apart telformulier. Tel met de hele klas samen, verdeel de klas in groepjes of doe aan estafette tellen: elk groepje telt bijvoorbeeld 5 minuten. Het mag allemaal. De telling geef je vervolgens door aan Vogelbescherming via www.tuinvogeltelling.nl.

Met de gratis lessen op Lesson Up, met filmpjes en geluiden, leren kinderen heel eenvoudig de meest voorkomende tuinvogels van Nederland kennen. Van de merel en huismus tot die grote bonte specht die we tegenwoordig zoveel vaker zien. De les is er voor zowel de onder- als de bovenbouw. Ook is er een quiz om te oefenen, een les over de merel en vogels voeren.

VorigeDe bange scholier: een extra aflevering van de angstpodcast
VolgendeGevonden worden met een schoolwebsite
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter