Handreiking Beeldvorming onbedoelde zwangerschap

Wil je als docent in het voortgezet onderwijs of mbo jouw leerlingen/studenten stimuleren om kritisch te zijn op wat je ziet en hoort, maar respectvol als het gaat om verschillende meningen? Het onderwerp onbedoelde zwangerschap leent zich daar bij uitstek voor.

Wereldwijd staat het recht op keuzevrijheid bij onbedoelde zwangerschap onder druk. Voor- en tegenstanders laten luid van zich horen. Die polarisatie maakt het lastig om erover te praten als je er zelf mee te maken krijgt. Er gaat bovendien misleidende en onjuiste informatie rond. Dat zou niet de basis moeten zijn voor het maken van een weloverwogen keuze.

Rutgers ziet hier een belangrijke en tevens interessante rol voor het onderwijs. Grijp het thema onbedoelde zwangerschap aan om jongeren meer bewust te maken van het verschil in keuzevrijheid in verschillende landen en hoe dat kan. Om ze minder zwart-wit en bevooroordeeld te laten denken over de keuzeopties bij onbedoelde zwangerschap. Ze te leren informatie en beelden te beoordelen. En hierover vervolgens respectvol met elkaar in gesprek te gaan.

Download de gratis handreiking Beeldvorming onbedoelde zwangerschap en doe inspiratie op om het onbedoelde zwangerschap en abortus als ethisch, cultureel, staatsrechtelijk en gezondheidsthema te behandelen, bij verschillende vakken. Hiermee geef je als school meteen een goede invulling aan burgerschap!

VorigeActief zitten verhoogt de productiviteit
VolgendeEen mooi boek voor de nieuwe schoolfoto?
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter