Een mooi boek voor de nieuwe schoolfoto?

Ook dit jaar worden er schoolfoto’s gemaakt. Net zoals Sinterklaas, de kerstman en de paashaas heeft de schoolfotograaf ook zijn eigen moment in het jaar. Al generaties lang staat iedereen die op school zit ieder jaar weer op de foto. Wat kun je nu doen met die foto’s? En hoe geef je in deze tijd een nog leukere invulling aan de foto’s. In dit artikel gaan we kijken wat voor leuke dingen je kunt doen met die ‘simpele’ schoolfoto’s. Dus ben jij op zoek naar leuke ideeën? Lees dan snel verder!

Smoelenboek

Een fotoboek met daarin alle gezichten van de leerlingen; het is een echte aanrader voor leraren die slecht zijn in namen. Wanneer je al de schoolfoto’s van de leerlingen in een fotoboek plakt met daarbij de namen en een leuk introductietekstje, heb je een super handig overzicht van je klas. Niet alleen handig in de eerste weken van het schooljaar, maar ook voor de gymleraar, gastdocent of invaller. Het boek kun je meegeven aan het klassenhoofd en zo heeft iedereen dus een overzicht van de klas.

Nieuwe versie van de klassenfoto?

Je klas gevangen in een foto. Dat klinkt bijna onmogelijk. Toch wordt er ieder jaar een foto gemaakt van heel de klas. Super leuk, maar in een klas zitten altijd meerdere leuke persoonlijkheden, leuke vriendschappen en grappenmakers. Hoe leuk is het om een fotoboek te maken met daarin veel meer kanten van je klas. Je zou zelfs persoonlijke foto’s aan de ouders van de kinderen kunnen vragen. Laat de vriendjes en vriendinnetjes samen op de foto gaan. Een fotoboek geeft veel meer mogelijkheden en een leuk overzicht van de persoonlijkheden in je klas. Als je hiermee aan de slag gaat moet je wel zorgen dat je toestemming hebt van de ouders of verzorgers van alle kinderen. De meeste ouders zullen er waarschijnlijk geen probleem van maken en de kans is groot dat ze een kopie er van willen.

Hoe creatief ben jij?

De mogelijkheden met schoolfoto’s zijn bijna eindeloos; het komt dus aan op je creativiteit. Een fotoboek biedt in ieder geval genoeg ruimte. Je hebt nu in zeker voorbeelden waarmee je aan de slag kunt. Of je nu een smoelenboek, of een collage van je klassenfoto’s maakt, de reacties zullen hoe dan ook positief zijn. Wees vooral creatief en doe iets leuks wat bij de persoonlijkheden en leeftijd van je klas past.

VorigeHandreiking Beeldvorming onbedoelde zwangerschap
VolgendeBuitenspelen tijdens schooltijd
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter