De top 5 must-haves voor docenten in het nieuwe schooljaar

Eén van de leukste dingen die kersverse brugpiepers in de zomer doen, is het aanschaffen van nieuwe spullen voor het aankomende schooljaar. Een nieuwe agenda, een liniaal en natuurlijk een leuke etui. Het zijn echter niet alleen de kinderen die zich goed moeten voorbereiden. Ook docenten dienen te zijn voorzien van een aantal handige spulletjes die hen helemaal klaar maken voor een nieuw jaar. Om jou als docent hiermee te helpen vertellen we je in dit artikel over de 5 must-haves voor het nieuwe schooljaar. Op deze manier zijn alle ingrediënten in huis voor een geweldig jaar vol mooie momenten.

De tablet standaard

Nummer 1 in de lijst is wat ons betreft absoluut de tablet standaard. Zoals bekend maken we meer en meer gebruik van handige elektrische devices als een tablet in de klas. Net als bij een laptop bestaat er tegenwoordig ook een ‘houder’ voor deze tablet. De tablet standaard zorgt ervoor dat je de tablet eenvoudig kunt neerzetten. Op deze manier is de kans op beschadiging van het tablet ook nog eens minder. Hij staat immers stevig in de standaard, waardoor jij hem eenvoudig kunt bedienen.

Een toetsenbord

Bijna alle leraren die momenteel les geven in de klas zijn ooit begonnen met typen op een toetsenbord. Echter gaat alles tegenwoordig op een iets andere manier, waardoor er gebruik wordt gemaakt van apparaten, waarbij normaal gesproken geen toetsenbord zit. Zo kan je bijvoorbeeld bij een tablet gewoon typen op het scherm zelf. Voor veel mensen is dit een grote uitdaging, aangezien het toch een stuk minder snel en soepel gaat dan op een ‘ouderwets’ toetsenbord. Gelukkig is er wel een oplossing voor deze mensen. Ook voor een iPad of tablet kun je gewoon een toetsenbord aanschaffen. Deze verbind je door middel van bluetooth, waardoor je gewoon op jouw favoriete manier kunt typen.

Een goede microfoon

Gelukkig gaan veruit de meeste kinderen en docenten gewoon weer naar school. Aangezien we door de aanwezigheid van corona in een wat vreemde tijd leven, komt het meermaals voor dat bepaalde dingen online gebeuren. Hierin zitten kinderen vanuit thuis achter de laptop, waarbij de docent via een eigen laptop de lesstof probeert over te brengen. Hierin is het maar wat belangrijk dat de docent goed te verstaan is. De aanwezigheid van een goed werkende microfoon is daarin essentieel. In eerste instantie zodat kinderen geen belangrijke informatie missen en daarnaast ook om een online les soepel te kunnen laten verlopen.

Energizers

Of je er nu gebruik van maakt niet, energizers zijn goed voor elke klas. Na een lange les geschiedenis over de 80-jarige oorlog is de aandacht bij de meeste kinderen wel weg. Hierdoor kan het handig zijn om de kinderen even 5 minuutjes wat anders te laten doen. Het is daarin slim een soort assortiment aan spelletjes te hebben, waarbij jij direct een leuke, korte activiteit kan starten. Zo worden de hersenen van de kinderen even gereset, waarna jij weer vrolijk door kan met de les. Bijkomend voordeel is dat de sfeer in de klas ook een boost krijgt.

De agenda

Last but not least, de agenda! Iedereen heeft er eentje nodig. Zeker bij een druk leven als docent op een school kan je niet zonder een agenda. Hierin schrijf je alle afspraken die jij hebt met kinderen, ouders, collega of wie dan ook. Het kan daarbij handig zijn één algemene agenda te hebben, waarin je precies in een kwinkslag kunt zien wat je op een bepaalde dag te doen hebt. Zo komen werk en privé niet met elkaar in het gedrang. Het is sowieso belangrijk een duidelijke schifting te hebben tussen je privé leven en je leven op het werk. Niet alles draait immers om het leven in en rondom de school.

Effectief lesgeven!

In dit artikel heb je gelezen over 5 must-haves voor elke docent. Of het nu gaat om een basisschool of middelbare school, met behulp van bepaalde must-haves wordt het leven op school een stuk eenvoudiger. Je hebt het al druk genoeg met het ‘managen’ van jouw klas. Daarin is het belangrijk dat jij alle aandacht kunt besteden aan het aanbieden van de voor jouw perfecte les. Door de aanschaf van deze gadgets bespaar jij tijd en moeite voor bepaalde zaken. Tijd en moeite die je al tekort komt en maar al te goed kunt gebruiken.

VorigeDingen die we niet op school leren, maar wel belangrijk zijn!
VolgendeSpeciaal cadeau voor afscheid of jubileum
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter