8 leuke cadeau ideeën voor de juf of meester aan het eind van het jaar

Het einde van het schooljaar is in zicht en dat betekent dat het weer tijd is na te denken over een persoonlijk bedankje aan de juf of meester. Iedere docent verdient wat aandacht voor alles wat ze het afgelopen jaar voor de leerlingen hebben betekend. Een reep chocola is altijd lekker, maar misschien wel wat standaard en bovendien moet diegene er maar net van houden. Wat is dan wel leuk om te geven? Iets persoonlijks waar de juf of meester jaren laten eventueel nog op terug kan kijken. Hoewel het natuurlijk niet noodzakelijk is vinden veel meester en juffen het hartstikke leuk om iets te krijgen. Het is een blijk van waardering voor het harde werken. Het hoeft dus absoluut niet iets duurs te zijn, maar het gaat om het gebaar. Je kunt kiezen voor een persoonlijke presentje of een cadeau gezamenlijk met de hele klas.

Invulboeken

Wil je de juf of meester een origineel cadeau geven en ook nog eens persoonlijk? Denk dan eens aan invulboeken. Alle kinderen uit de klas kunnen bijvoorbeeld een vriendenboekje invullen, zodat de juf of meester van iedereen een persoonlijke herinnering heeft. Maar er zijn nog veel meer soorten invulboekjes te vinden. Bijvoorbeeld op het gebied van planning en organisatie of tuinieren, noem het maar op. Er is er dus altijd wel eentje te vinden die aansluit op de interesses van je juf of meester.

Bon voor activiteit

Iets waar iedere leerkracht wel baat bij heeft, is een dagje ontspanning. Geef een leuke bon cadeau voor een ontspannen dagje uit, bijvoorbeeld naar de sauna of voor de avontuurlijke leerkracht misschien wel een dagje pretpark. Ook een avondje uit eten in combinatie met een bioscoopbezoek is vaak geliefd.

Mooi boek

Zo vlak voor de zomervakantie is het de ideale timing om een boek cadeau te geven. De leerkracht gaat vast en zeker nog op een welverdiende vakantie. Daar is het ultiem ontspannen met een goed boek aan het zwembad of op een terras. Vaak zijn leerkrachten ook blij met kinderboeken die ze het volgende schooljaar weer kunnen gebruiken in de klas.

Wees creatief en knutsel zelf

Hoewel een cadeau kopen leuk is, gaat het toch voornamelijk om het gebaar. In plaats van iets uit de winkel te halen, kun je als leerling ook zelf aan de slag om iets creatiefs te bedenken. Misschien draagt de juf of meester graag kettingen of een armbandje of heeft hij of zij een verzameling thuis van een bepaald onderwerp. Ideaal om samen met de kinderen iets moois te knutselen of tekenen en dit cadeau te doen.

Geef groen cadeau

Een plant cadeau doen is altijd een goed idee. Het fleurt je woning direct op en het geeft je iedere keer een goed gevoel wanneer je in huis om je heen kijkt. Bovendien is een plant iets blijvends. Bij de juiste verzorging gaat hij heel wat jaren mee. Bij het zien van deze plant denkt de juf of meester elke keer aan die ene leerling of klas waarvan ze hem cadeau hebben gehad.

Spelletjes

Voor de fanatieke spelletjes fanaat is een spel altijd een goed idee. Het spellen aanbod is enorm en er zit dus altijd wel iets leuks bij. Van kleine eenvoudige kaartspelletjes, tot ingewikkelde bordspellen voor een avond lang speelplezier. Net als een boek is het ideaal om spelletjes mee te nemen op vakantie. Denk daarom ook eens aan de reisvariant van het spel of iets dat je van zichzelf al makkelijk mee kunt nemen. Het wordt helemaal origineel wanneer je een spel personaliseert. Wat dacht je van het spel ‘Wie is het?’ met foto’s van alle leerlingen uit de klas? Gegarandeerd een succes.

Schrijf je eigen gedicht

Afhankelijk van de leeftijd van de leerlingen kun je ze met z’n allen een persoonlijk gedicht laten schrijven. In alle groepen op de basisschool komen rijmen en dichten tijdens de lessen geregeld aan bod. Hiermee kunnen de leerlingen dus ook nog eens laten zien wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd.

Persoonlijke bos bloemen

Creeër een bos bloemen door elke leerling één bloem te laten uitkiezen. Eventueel kun je hier nog een kaartje bij doen met een persoonlijke boodschap. Door allerlei verschillende bloemen bij elkaar te steken, wordt het een heel persoonlijk én bovendien enorm kleurrijk en bont boeket. Vraag wel even na of de juf of meester direct na de laatste schooldag op vakantie gaat, anders komt de bos terecht in een leeg huis.

VorigeWelke voeding is goed voor de hersenen?
VolgendeKinderen leren beter Engels door naar series te kijken
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter