De juiste kleding aan naar school

Het vinden van de juiste kleding is belangrijk voor zowel docenten als leerlingen. De kledingstijl van een docent verteld de leerlingen het een en ander over de docent. Wanneer een docent kiest voor moderne kleding zullen leerlingen sneller de indruk krijgen hier te maken te hebben met een ‘hippe’ leraar of docent. De standaard meer ingetogen en onopvallende manier van kleden van docenten, zorgt er voor dat leerlingen weer een ander beeld vormen over de docent.

Niet alleen voor docenten is kleding van redelijk groot belang. Ook voor leerlingen is het belangrijk goed gekleed te zijn op school. Op basis van de kledingstijl vormen leerlingen namelijk al een mening over elkaar. Daarnaast moeten leerlingen het qua kleding vooral niet te overdrijven op school. Zo mag kleding niet te bloot of juist te ingepakt zijn. De kans bestaat dat leerlingen daarop worden aangesproken door de docent.

De juiste kleding voor leerlingen
De keuze in kleding voor leerlingen is erg groot. Ook in nette en toch hippe kleding is het aanbod voor jongeren erg groot. De juiste kleding voor leerlingen zou zijn de kleding die aandacht trekt van medeleerlingen, maar toch niet te flashy, bloot of kleurig is. Dergelijk aanbod voor leerlingen is niet moeilijk te vinden. Ook online zijn hiervoor verschillende mogelijkheden. Zo is er bijvoorbeeld Houseofkids.nl waar jongeren terecht kunnen voor trendy maar toch nette kleding.

De juiste kleding voor docenten
Voor de kleding van docenten gelden in principe dezelfde eisen als aan de kleding van leerlingen. Ook voor docenten geldt dat kleding niet te bloot of afleidend zou moeten zijn. Dat betekend echter niet dat docenten verplicht zijn allemaal een blazer met elleboogpatches te dragen boven de standaard blauwe spijkerbroek of corduroybroek. Ook docenten kunnen ervoor kiezen mee te gaan met de tijd, ongeacht leeftijd. Zo kan een docent er bijvoorbeeld voor kiezen een moderne jeans en een spencer of polo te dragen.

Terug naar het schooluniform?
Het dragen van een schooluniform is in veel landen nog gebruikelijk. Het schooluniform is in Nederland noot echt een traditie geweest, behalve bij enkele internationale scholen. Er werd onlangs wel gepleit voor de invoering het schooluniform omdat deze kansenongelijkheid zou kunnen tegengaan. Kinderen worden door andere kinderen namelijk al snel beoordeeld op hun voorkomen, waardoor zij al dan niet ongewenst in een bepaalde hoek worden gedreven. De herinvoering van het schooluniform zou hier volgens sommigen een (gedeeltelijke) oplossing kunnen bieden. Daarover leest u meer in de Telegraaf.

VorigeHoe ziet jouw toekomst er uit?
VolgendeOnderwijs in Oekraïne: omgekomen kinderen, lege klaslokalen en verwoeste gebouwen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter