Gezocht en gevonden: de ideale koffie voor in de docentenkamer

Op school speelt de koffiemachine een belangrijke rol. Aan de koffiemachine kunnen docenten nu eenmaal bijpraten. Het is een plek waar sociale banden worden gesmeed. Maar het is ook een plek waar buiten de vergaderingen om informatie wordt uitgewisseld en waar het gedrag van leerlingen wordt besproken. Een koffiemachine kan dan ook niet ontbreken. Maar we kunnen niet hard genoeg benadrukken dat je maar beter kan kiezen voor de beste espressomachine.

De ideale koffiemachine voor in de docentenkamer
Bij het kiezen van een koffiemachine voor een school zijn er een aantal dingen om op te letten. In de eerste plaats spelen de capaciteit en de zetsnelheid een belangrijke rol. De capaciteit moet overeenstemmen met het aantal medewerkers en/of gasten. De zetsnelheid dient dan weer zo hoog als mogelijk te liggen. Pauzes worden namelijk veelal gezamenlijk genomen en zijn heel kort. Hierdoor is een koffiemachine voor het onderwijs vooral iets van de piekmomenten. Als er geen wateraansluiting is, moet de koffiemachine uiteraard ook een groot waterreservoir hebben. Daarnaast raden we aan om te kiezen voor een machine die automatisch kan reinigen of spoelen.

Uiteindelijk kom je zo al snel uit bij de volautomatische koffiemachine. Weet wel dat de keuze daarbij heel ruim is. Er zijn bijvoorbeeld koffiemachines die enkel een lungo of een espresso kunnen zetten, maar er zijn er ook die een melkreservoir hebben en die bijzondere koffievariëteiten bieden. Sommige machines kunnen zelfs chocolademelk zetten of hebben een heetwaterfunctie voor mensen die houden van thee.

Niet te veel en bovenal duurzame koffie
Voor docenten geldt bovendien dat ze het goede voorbeeld moeten tonen. Ze hebben een voorbeeldrol en die moeten ze correct invullen. Dat wil natuurlijk zeggen dat ze de koffieconsumptie beperken. Met het drinken van koffie is er voor alle duidelijkheid niks mis en er zijn zelfs gezondheidsvoordelen aan verbonden, maar gezonde volwassenen kunnen maar beter niet meer dan 400 mg cafeïne per dag innemen. Dat komt overeen met ongeveer vier kopjes koffie. Wie graag meer koffie naar binnen werkt, kiest voor cafeïnevrije koffie. Koffie is verder vooral gezond als het puur wordt gedronken, dus zonder er (volle) melk en suiker aan toe te voegen.

Daarnaast is het voor scholen aan te raden om fairtradekoffie aan te bieden. Bij fairtradekoffie handel je uit de liefde voor de natuur, maar ook voor de lokale koffieboeren. Deze koffieboeren krijgen een eerlijke vergoeding voor hun harde werk, terwijl ze verantwoord dienen om te gaan met hun omgeving, met meststoffen en met energie. Enkel zo geef je het goede voorbeeld aan de jongeren van vandaag, jongeren die zullen uitgroeien tot de betrokken wereldburgers van morgen.

Koffieautomaat met betaalsysteem
De hierboven aangehaalde eisen gelden uiteraard voor een koffiemachine voor in de docentenkamer, hoewel er ten aanzien van koffiemachines voor de studenten soortgelijke eisen gelden. In het laatste geval wordt de koffie natuurlijk tegen betaling aangeboden. In onze eerdere blog lees je meer over koffieautomaten met een betaalsysteem en hebben we het over contant en contactloos betalen.

VorigeBijscholing voor digitale marketeers: 3 tips
VolgendeMBO vaktalent meet zich met de besten uit hun beroepsgroep
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter