Bijscholing voor digitale marketeers: 3 tips

Digitale marketing is de trendy term op het internet tegenwoordig. Mensen willen carrière maken in de digitale marketing, of ze willen gebruik maken van digitale marketing om hun bedrijf te laten groeien. Deze vorm van marketing is nog relatief nieuw en er is veel vraag naar, wat betekent dat dit vakgebied nog erg dynamisch is en zich nog voortdurend ontwikkeld. In artikel zullen x tips gegeven worden voor mensen die digitale marketeer willen worden of zich juist verder willen ontwikkelen als marketeer.

Google digital unlocked
Als je aan digitale marketing denkt, denk je aan SEO (Search Engine Optimalisation) en als je aan SEO denkt, denk je aan Google. Daarom gaat de eerste tip over Google. Om bewustzijn en digitale kennis te bevorderen, heeft Google een gratis te gebruiken platform ontworpen, Google Digital Unlocked. Hier kun je van alles leren over digitale marketing en hoe je hiervan gebruik kan maken om bedrijven te laten groeien. Onder andere de volgende zaken komen naar voren: SEO, Email marketing, Google Analytics, Social Media marketing en nog veel meer.

Luister naar podcasts over digitale marketing
Podcasts zijn populair en steeds meer mensen luisteren er dan ook naar. Er zijn ook steeds meer podcasts, waaronder podcasts over (digitale) marketing. Zeker voor marketeers aan de start van hun carrière, maar ook zeker meer ervaren marketeers, kunnen gebruik maken van podcasts. Deze audio-uitzendingen zijn vaak heel erg actueel en gratis, iets waar podcasts beter in zijn dan boeken. Daarom zijn podcasts een goede oplossing om up-to-date te zijn met de nieuwste trends in digitale marketing.

Volg opleidingen voor digitale marketing
Deze tip is helaas niet gratis, maar niet minder behulpzaam. Soms is de betaalde kennis namelijk echt de betere. Het is belangrijk om een goed instituut te vinden met experts als docenten die digitale marketing opleidingen aanbieden. Hier kun je veel praktijkervaring opdoen en tegelijkertijd je analytisch vermogen verbeteren. Je kan natuurlijk ook andere opleidingen en trainingen volgen die gerelateerd zijn aan digitale marketing, zoals communicatie en consumenten marketing. Wij raden hier de nima opleidingen voor aan.

Wrap up
Er zijn veel verschillende manieren om je kennis rondom digitale marketing te verbreden. Zowel gratis als betaald, offline en online. Hiervoor zijn er 3 tips gegeven, maar er zijn nog veel meer opties om je kennis te verbreden. Het belangrijkste blijft om op de hoogte te blijven op de laatste trends in dit vakgebied!

VorigeHet Concertgebouw zoekt jong talent
VolgendeGezocht en gevonden: de ideale koffie voor in de docentenkamer
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter