Een goed cv is het halve werk

Een goed opgesteld cv maakt de kans op het vinden van een baan een stuk groter. Uw cv is namelijk het eerste middel waarmee u zich voorstelt aan een eventuele nieuwe werkgever. En omdat een eerste indruk maken niet tweemaal kan, is het dus erg belangrijk de nodige aandacht te besteden aan het cv. Zelfs binnen het onderwijs, waar tegenwoordig de tekorten hoog oplopen, kijken potentiële werkgevers nog altijd erg aandachtig naar het cv van sollicitanten om de beste keuze te kunnen maken.

Een baan vinden in het onderwijs
Het lerarentekort speelt alweer enkele jaren. De kans bestaat dat toekomstige docenten daardoor ook minder moeite gaan doen voor het vinden van een baan in het onderwijs. De selectiecriteria van potentiële werkgevers zijn immers toch een stuk softer geworden? Daar valt wel het één en ander op aan te merken. Zo is allereerst het lerarentekort niet in alle regio’s even groot. Zeker buiten de randstad zijn de tekorten een stuk kleiner dan daarbinnen. Daarnaast zal een potentiële werkgever altijd op zoek gaan naar de beste optie, ook wanneer er tekorten zijn.

Extra aandacht voor uw onderwijs cv kan er bijvoorbeeld toe leiden dat u juist een betere kans maakt op een baan in het onderwijs waarop uw kans eerder een stuk kleiner was. Genoeg aandacht besteden aan uw cv is kortgezegd, ook in tijden van krapte, nog steeds erg belangrijk om het te schoppen tot de volgende ronde binnen de sollicitatieprocedure.

Loon als leerkracht/docent
De lonen voor leerkrachten en docenten gaan de komende jaren omhoog in een poging het lerarentekort op te lossen. Op het moment van schrijven ligt het startloon van een leerkracht in het po op €2738,-. Een docenten in het voortgezet onderwijs moet genoegen nemen met een startloon van €2822,-. Het verschil in loon tussen po- en vo is de laatste jaren kleiner geworden. De verwachting is dat dit in de komende jaren tegelijk getrokken wordt. Wel is het zo dat het maximumloon in het vo nog steeds zo’n €100,- hoger ligt dan in het po, en dit maximaal loon 3 jaar eerder wordt toegekend dan in het po. Het maximumloon wordt toegekend na respectievelijk 15 jaar in het po en 12 jaar in het vo.

De sollicitatieprocedure
Naast een cv is ook de sollicitatiebrief een erg belangrijk onderdeel van uw sollicitatie. In veel gevallen kunt u deze al direct meesturen met het cv. In uw sollicitatiebrief geeft u aan wat u beweegt om te solliciteren naar een bepaalde functie. Het is dus een beetje hetzelfde als een motivatiebrief. Mocht ook de sollicitatiebrief bevallen, dan wordt u uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

VorigeDe oorlog in Oekraïne bespreken op school
VolgendeIntentie voor duurzaam zorgonderwijs is groot
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter