De oorlog in Oekraïne bespreken op school

De oorlog in Oekraïne houdt ook veel leerlingen - en docenten - bezig en raakt hen in sommige gevallen ook direct, bijvoorbeeld doordat ze er familie hebben wonen. Het kan leerlingen helpen om op school over de situatie en hun gevoelens en zorgen te kunnen praten, hun mening te kunnen uiten en vragen te kunnen stellen om beter te leren begrijpen wat er aan de hand is. Diverse organisaties bieden lesmateriaal en andere ondersteuning aan die docenten helpen om de oorlog op een goede manier bespreekbaar te maken.

Zo heeft Utrecht University samen met de website 'TerInfo' een lesbrief opgesteld voor leraren in het po, vo en mbo, over manieren om de oorlog in de klas te bespreken.

Lees meer bij de VO-Raad

VorigeNP Onderwijs: verdeling middelen en verlenging van de bestedingstermijn
VolgendeEen goed cv is het halve werk
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter