Een promofilm voor je school, dit zijn de voordelen

Als school of onderwijsinstelling wil je natuurlijk zoveel mogelijk leerlingen of studenten aantrekken. Om dit op een succesvolle manier te kunnen doen is het geven van een positief sfeerbeeld van de school hiervan een onderdeel. Bij deze beeldvorming, speelt zoals het woord al zegt, beeld in de vorm van video en fotografie een belangrijke rol. Hoe je video en fotografie zo effectief mogelijk kunt inzetten om je onderwijsinstelling te promoten, lees je in dit artikel.

Je visie laten zien in een video
Iedere school richt zijn onderwijs anders in. Hierachter zit een visie en die zie je op verschillende manieren terug in het onderwijs. Het is belangrijk dat dit ook in een video naar voren komt. Een video brengt over wat de school onderscheid van andere scholen. In een video wordt dit op een aansprekende en toegankelijke manier gebracht. Met een video krijgt de school een duidelijk profiel en gezicht.

Met video kun je een goede indruk van de onderwijsinstelling krijgen
Mensen zijn dol op bewegende dingen, daarom houden video’s langer de aandacht vast. Met behulp van een video kun je een digitale rondleiding door het schoolgebouw of de campus geven. Zo krijgen nieuwe leerlingen of studenten een goed beeld van wat ze kunnen verwachten. Daarnaast kun je op video makkelijker sfeer vastleggen. Door andere studenten over hun positieve ervaringen te laten vertellen, krijg je als nieuwe student gelijk zin om je aan te melden op de school.

Welke elementen bevat een promofilm voor het onderwijs?
In het onderwijs staan leerlingen en studenten centraal. Om hun aandacht te trekken, is het belangrijk dat de video vanuit hun leefwereld en interesses is gefilmd. Laat dus zaken naar voren komen in de film die belangrijk zijn in de leefwereld van leerlingen of studenten. Laat een aantal leerlingen in een paar minuten vertellen wat ze het leukste aan hun school of opleiding vinden. Sfeerbeelden van de school en de leerlingen in hun natuurlijke omgeving, maken de video af.

Onderwijsvlog
Een andere manier om een goede indruk te geven van de sfeer op de school op een manier die jonge mensen aanspreekt is om een serie met onderwijsvlogs te maken. In een aflevering bespreek je het aanbod aan keuzevakken, in een andere aflevering over wat er zoal te beleven is in de pauze. Zo kan de kijker bepalen welke onderwerpen hij belangrijk vindt en graag wil bekijken.

Uitleg van de bestuursvisie
Veel scholen hebben een centraal bestuur. Het goed neerzetten van de visie van de organisatie is essentieel voor het draagvlak en het succes van de school. Om deze visie op een heldere en toegankelijke wijze uit te leggen kan een school een animatievideo laten maken. Door de visie visueel te maken begrijpen zowel docenten als studenten beter waar de school voor staat.

Kun je ook zelf een video maken?
Met een smartphone kun je natuurlijk zelf ook een video maken. Echter, dit zal nooit hetzelfde resultaat hebben als een professionele video. Een promotiefilm laten maken door een gespecialiseerd videoproductiebedrijf is daarom aan te raden. Bij het maken van een professionele video komt aardig wat kijken. Oog voor opvallende en creatieve beelden, sound engineering en montage bijvoorbeeld. Een videoproductiebedrijf heeft hier veel ervaring mee en kan je hierin goed adviseren.

Wat kost het maken van een promotievideo?
De kosten van het laten maken van een promotievideo zijn afhankelijk van meerdere factoren. De lengte van de video bijvoorbeeld. Wil je muziek en animaties in de video? Wil je ook special effects zoals opnames van het gebouw met een drone? Ook het toevoegen van een voice-over kan effect hebben op de prijs. Het beste is daarom om een offerte op maat te laten maken. Daarin krijg je een gespecificeerd overzicht van de kosten afhankelijk van jouw wensen. Je kunt dan zelf bepalen wat wel en niet binnen het budget valt.

Fotografie
Realistische foto’s van de school of opleidingslocatie geven een goed beeld van de sfeer. Naast een promotiefilm is ook fotografie die aansluit bij de promotievideo belangrijk. Goede foto’s met sfeerimpressies van de school versterken bijvoorbeeld de website. Hier is vaak ook een link naar de promotievideo te vinden. Goede fotografie is ook belangrijk voor gebruik op social media en andere communicatie. Zorg er daarom voor dat de fotografie en de promotiefilm dezelfde sfeer uitademen.

VorigeRobbert Dijkgraaf beëdigd als minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap
VolgendeHoe ontspan jij na een dag lesgeven?
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter