4 belangrijke zaken voor printers van docenten

Leerkrachten gebruiken nog steeds in grote mate papier in de klas. Daarom komt het goed van pas als je als docent thuis of op het werk een printer hebt die je optimaal ondersteunt in je behoeftes. We bespreken een aantal zaken die van belang zijn bij het uitkiezen voor de juiste printer voor jou als docent.

Zuinig in gebruik
Als docent druk je vooral veel tekst af en hoeven niet zulke hoge eisen gesteld worden aan de afdrukkwaliteit van afbeelding. Omdat je vaak veel exemplaren ergens van nodig hebt, is het ook belangrijk om de kosten binnen te perken te houden. Met deze beide zaken in het achterhoofd, kun je het beste kiezen voor een laserprinter. Een laserprinter werkt niet met inkt, maar met toner. Dit is in gebruik goedkoper dan inkt. Laserprinters lenen zich vooral goed voor het afdrukken van tekst. De printjes zijn meteen droog en kunnen dus niet uitlopen.

Afdruksnelheid
Omdat je vaak flinke stapels papier af te drukken hebt, is het wenselijk dat je printer dit snel kan afleveren. Er is echter veel verschil tussen de afdruksnelheden van verschillende printers. Daarom is het verstandig om bij het kiezen van een nieuwe printer potentiële kandidaten op dit punt te vergelijken. Bij de specificaties van het apparaat kun je bij een online zoektocht vaak ook terugvinden hoeveel pagina’s de printer binnen een minuut kan afdrukken. Bespaar jezelf de frustratie van een langzame printer en kies er een die vlug is met afdrukken.

Verschillende papierformaten
Natuurlijk is het handig als je printer zo multifunctioneel mogelijk. Dan bedoelen we niet alleen dat je er ook mee kunt scannen en kopiëren, maar vooral ook dat je op verschillende papierformaten kunt afdrukken. Zo kan het goed van pas komen als je ook etiketten kunt maken of op A3-papier kunt afdrukken. Hier moet je dan wel specifiek je printer op uitzoeken. Voor het maken van labels kun je overigens beter investeren in een handzame labelprinter.

Dubbelzijdig afdrukken
Als je veel moet afdrukken, verbruik je al snel veel papier. Dat zorgt voor veel kosten, maar is ook niet goed voor het milieu. Het is fijn als je op een eenvoudige manier dubbelzijdig kunt afdrukken. Niet alle printers kunnen automatisch dubbelzijdig afdrukken. Ook dit is iets om op te letten wanneer je de specificaties van de printers die je op het oog hebt doorneemt. Kan het niet automatisch, dan kan het natuurlijk nog wel handmatig, maar dat is ingewikkeld en foutgevoelig.
Met deze zaken in het achterhoofd, wordt het aanbod al een stuk afgebakend. Zo moet het makkelijker worden om de meest geschikte printer om jou te ondersteunen in je werk te vinden.

VorigeTips voor een leuk cadeau voor je collega of je leerling
VolgendeLandelijke campagne voor buiten spelen in de winter
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter