Fijne vakantiebestemmingen voor elke docent, in eigen land of vlak over de grens

Als docent ben je gezegend met een hele hoop vakantiedagen per jaar. Natuurlijk heb je niet altijd de tijd of mogelijkheid om ver weg op vakantie te gaan. Sterker nog, veel vakanties gebruik je vaak het liefst om bij te komen van de drukke periodes waarin je voor de klas staat. Toch is het ook fijn om zo nu en dan huis en haard te verlaten om te ontsnappen aan het drukke leven. Dan is het wel zo prettig wanneer je niet te ver hoeft te reizen voor een heerlijke welverdiende vakantie. Van stedentrips tot meer landelijk gelegen gebieden, er is genoeg te doen op korte afstand.

Het unieke gebied de Eifel

Niet ver over de grens ligt dit haast sprookjesachtige gebied, waar je kunt genieten van schitterende natuur. Ben je dol op oude gebouwen en doe je graag een stapje terug in de tijd? Dan zit je hier goed, want in de Eifel vind je nog oude burchten en kastelen en historische steden en dorpen, waar je je ogen uitkijkt over de mooie authentieke gebouwen. Er zijn dus ontzettend veel bezienswaardigheden in de Eifel, meer dan genoeg voor een paar dagen weg of langer. Ook de sportieve docent kom hier eenvoudig aan z'n trekken. Er zijn in dit gebied namelijk ontzettend veel mooie wandel- en fietsroutes te vinden. Kortom, dit gebied op korte afstand van Nederland heeft alles te bieden voor zowel de cultuur- als natuurliefhebber. Zie je een (korte) trip naar dit gebied, dat zoveel te bieden heeft, wel zitten? Dan zijn er genoeg leuke accommodaties beschikbaar, waaronder veel goede vakantieparken. Ideaal, want zo ervaar je toch nog een beetje dat gevoel van thuis, maar dan ergens anders.

Stedentrip Brugge

Wie zin heeft in een stedentrip, maar niet wil vliegen of ver reizen, komt al snel in België uit. Dat is ook niet zo gek, want ons buurland heeft een aantal prachtige steden die ideaal zijn voor een weekend weg. Eén van die leuke steden is het charmante Brugge. Vanwege de knusse straatjes en vele kanalen wordt het ook wel het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd. Hierdoor is het ook leuk om de stad te bekijken vanaf het water door middel van een boottocht. Het fijne aan Brugge is dat het geen enorme stad is en je alles zeer goed te voet kunt bekijken. Uiteraard kun je hier ook terecht voor de heerlijkste Belgische chocolade, een warme wafel of een frietje. Echte bourgondiërs kunnen er terecht in één van de vele restaurants. Wil je meer weten over de (handels)historie van deze compacte stad, breng dan een bezoekje aan het Historium, midden in het centrum aan de Markt. Door middel van een VR bril kun je zelfs een echt kijkje nemen in hoe Brugge er in die tijd uitzag.

Uitwaaien op het strand

Het is altijd een goed idee om een bezoekje te brengen aan één van de Nederlandse Waddeneilanden. Vanwege de boottocht die je moet maken heb je direct het gevoel dat je verder weg bent op vakantie dan dat je daadwerkelijk bent. Het roept direct het ultieme vakantiegevoel op. De verschillende Waddeneilanden hebben allemaal hun eigen unieke karakter. Maar wat ze gemeen hebben is dat je er heerlijk kunt uitwaaien op het strand en kunt genieten van mooie wandel- en fietsroutes. Ook vind je er gezellige dorpjes waar je kunt bijkomen van een lange strandwandeling. De eilanden zijn altijd geliefd, dus ben je van plan in een schoolvakantie te gaan, wees er dan op tijd bij. Niet iedereen weet dat er ook Duitse Waddeneilanden zijn. Leuk voor wanneer je de Nederlandse eilanden allemaal al eens hebt bezocht en je eens iets nieuw wilt ontdekken.

Genieten in de stad Münster

Nog een leuke in het rijtje stedentrips is Münster. Je hoort er niet veel mensen over, maar toch is deze gezellige Duitse Hanzestad zeker een bezoekje waard. Het is een studentenstad, waardoor het altijd bruist en leeft en er meer dan genoeg te doen is. Je kunt kiezen voor het oude stadscentrum, waar je mooie gebouwen en kathedralen kunt spotten en uitgebreid kunt winkelen. Wil je iets anders ga dan naar de wijk Kreativkai. In dit moderne stuk van de stad, dat vroeger dienst deed als haven, vind je hippe restaurant en clubs. Als Nederlander ga je je ook zeker thuis voelen in deze stad, want er wordt hier veel gefietst. Een ideale manier om je te verplaatsen dus en het voelt ook nog eens een beetje als thuiskomen.

VorigeHet nut van insecten in de tuin en hoe ze een handje te helpen
VolgendeNarcisme bij kinderen: oorzaak vaak overbeschermende ouders
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter