Organiseer een feestje op school!

Op elke basisschool is er altijd wel een reden voor een feestje. Hoe leuk is het om groots uit te pakken, en dat hoeft niet eens voor een dure prijs. In deze blog lees je hoe je het coolste schoolfeest organiseert die je leerlingen niet snel zullen vergeten.

Locatie schoolfeest

Waar wordt het schoolfeest gehouden? Huren jullie een externe locatie af of wordt het gewoon in de aula op school zelf gevierd. Vaak horen we van leerlingen dat ze het in de schoolkantine niet zien zitten omdat het dan ‘weer op school is’. Maar hier moeten we wel alvast tegen inbrengen dat je met minimale decoratie een saaie schoolkantine al om kunt toveren tot een ware discotheek. Zeker als je de DJ vraagt om wat extra lampen en effecten mee te nemen.

Decoratie schoolfeest

Als organisatie van het schoolfeest heb je ook de taak om de ruimte leuk aan te kleden. Daarom is het goed om vooraf alvast na te denken over de decoratie van het schoolfeest. Voor een deel kan dit al worden ingevuld door het entertainment, maar wellicht is een spandoek bedrukken wel leuk of om overal slingers op te hangen.

Catering schoolfeest

Op een schoolfeest moet natuurlijk ook wat te drinken aanwezig zijn, anders zullen de leerlingen vrij snel met veel dorst vertrekken. Kijk dus eens hoe je de catering in gaat vullen. Als dit op een externe locatie is, is dit waarschijnlijk al geregeld, maar op de school zelf is het belangrijk om dit af te stemmen. Kijk dan ook gelijk even of je een deel van de catering wellicht kan aanpassen op het schoolfeest thema, wel zo leuk!

Promotie schoolfeest

Het zou natuurlijk een grote teleurstelling zijn als er helemaal niemand op het schoolfeest komt. En toch hebben we dit wel eens zien gebeuren. Helaas… De grote vraag is dus hoe je alle kinderen op het schoolfeest krijgt. Daar raden wij het volgende voor aan. Maak in ieder geval een schoolfeest poster die je al enkele weken voor het schoolfeest ophangt om de aandacht te vragen. Ga vervolgens bij iedere klas langs om het schoolfeest aan te kondigen. En heb je een schoolfeest thema? Kijk dan of je al wat thema decoratie op kunt hangen in de school in de week voor het schoolfeest. Of organiseer een pauze feestje met een DJ, alles wat de aandacht op het schoolfeest vestigt is mooi meegenomen.

Je kan ook een gevelvlag bedrukken zodat de kinderen de promotie al kunnen zien wanneer ze de naar school komen.

Tip: Zit er talent op school? Show it!

Elke school heeft wel een schoolband, of in ieder geval leerlingen die muziek maken. Ze zijn misschien geen professionals, maar het is wel een erg leuke aanvulling op je entertainment als je een aantal leerlingen hun muzikale talent laat delen op een podium.

Je kan jezelf hier het beste wel indekken door het ‘talent van het huis’ niet teveel podium tijd te geven (voor het geval dat het toch niet zo zuiver klinkt). In ieder geval zal het wel gesupport worden door de leerlingen. Wij hebben al een aantal leuke ervaringen gehad waarbij één van de leerlingen even een half uurtje kwam DJ-en op de draaitafel, dat pakte goed uit!

VorigeWat is SEO en hoe pas ik dat toe voor mijn website?
VolgendeMinder jongeren kiezen voor een mbo-opleiding
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter