Wat is SEO en hoe pas ik dat toe voor mijn website?

Als bedrijf is het vandaag de dag van het grootste belang dat je een website hebt. Een website is het visitekaartje van je bedrijf. Hier kunnen potentiële klanten zien wat jij in huis hebt. Helaas weten veel bedrijven niet dat een goede site die er netjes uitziet, lang niet meer voldoende is om het grote publiek te bereiken. Net als je visitekaartje, moet je je site ook onder de aandacht brengen. Lanceer je je site alleen maar, dan is de kans groot dat deze geen enkele bezoeker zal trekken. Vandaar dat je aan SEO moet gaan doen. Wij leggen je daarom graag uit hoe jij kunt zorgen dat jouw mooie site ook veel bezoekers trekt.

Hoe werkt SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization. Het idee is eenvoudig: als iemand iets op het internet zoekt, doet deze dat negen van de tien keer via een zoekmachine. Jij kunt de zoekmachine helpen om jouw site te vinden. Dit doe je aan de hand van relevante teksten. Dit kan op jouw site zelf, maar ook via linkbuilding. De linkbuilding betekenis luidt als volgt: je zorgt dat je links vanaf andere sites naar jouw sites legt. Google ziet deze links en waardeert deze. Hoe meer relevante links er te vinden zijn, hoe hoger je in de zoekresultaten van Google zult gaan klimmen. Wie eenmaal hoog in Google staat, mag op meer bezoekers rekenen. Meer bezoekers leidt in de praktijk ook vrijwel altijd tot een hogere omzet.

Wat is een relevante link?

Linkbuilding draait om het aanleggen van links tussen externe sites en jouw site. Een link moet relevant zijn. Dit betekent dat je een artikel moet schrijven dat informatief is. Ook moet de tekst volkomen uniek zijn. In deze tekst worden twee of meerdere hyperlinks geplaatst naar jouw site. Het is belangrijk om regelmatig nieuwe artikelen te plaatsen zodat je links organisch groeien. Overdrijf dit ook niet want dat wordt door Google gezien en waarschijnlijk ook afgestraft. Dat maakt ook dat het beter is om niet zelf aan de slag te gaan met deze geavanceerde techniek, maar om een specialist in de arm te nemen.

Huur een specialist in

Als jij ook jouw site hoog in Google wilt laten eindigen, dan kun je het beste contact opnemen met een professioneel online marketingbureau. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is Seeders. Bij dit bedrijf vind je mensen die precies weten wat nodig is om jouw site vindbaar te maken op het internet. Zij voeren analyses uit van je site en beschikken eveneens over tekstschrijvers die informatieve artikelen voor jouw site kunnen schrijven. Je zult zien dat deze investering zichzelf eenvoudig kan terugverdienen. Neem daarom eens contact op om te zien wat men voor jou kan doen.

Vorige3 tips bij het geven van seksuele voorlichting
VolgendeOrganiseer een feestje op school!
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter