Dit zijn de leukste kerstpakket ideeën voor leerkrachten

Leerkrachten werken het hele jaar door erg hard en kunnen alle momenten van rust goed gebruiken. Zo is ook de kerstvakantie een geliefde tijd om vrij te zijn. Kerst vieren met vrienden en familie om je heen is iets waar vele docenten elk jaar weer naar uit te kijken. Daar hoort natuurlijk ook een kerstpakket bij. Een kerstgeschenk is een teken van waardering voor het harde werken en wordt door werknemers, niet alleen docenten maar in alle soorten beroepen, altijd erg gewaardeerd. Hoewel kerst nog aardig ver weg lijkt, is het voor je het weet alweer zover. Het is daarom verstandig om nu alvast na te denken over wat te geven als kerstpakket. Ieder jaar is het weer de vraag wat je in het kerstpakket moet stoppen. Met onderstaande tips weet je zeker dat je goed zit dit jaar.

Gemengd pakket

Een echte klassieker is het kerstpakket dat vaak bestaat uit een gemengd assortiment met allerlei lekkernijen voor de feestdagen. Het ideale geschenk om samen van te genieten. Wil je wat extra´s doen dit jaar en wat meer uitpakken, dan kun je kiezen voor XL kerstpakketten. Deze zijn extra goed gevuld en worden zeker weten goed ontvangen. Vanwege de omvang van het pakket zit er voor iedereen iets bij. Bovendien kun je deze pakketten in verschillende samenstellingen krijgen zodat je rekening kunt houden met bijvoorbeeld dieetwensen en andere persoonlijke voorkeuren. Zo’n groot pakket maakt indruk en zorgt ervoor dat alle docenten tijdens de kerst in ieder geval kunnen genieten van een goedgevulde borrelplank.

Een persoonlijke gedachte

Het is lastig om voor iedereen een persoonlijk pakket samen te stellen. Hierdoor lopen de kosten namelijk al snel op en het kost bovendien erg veel tijd. Hoewel iedereen anders is, kun je wel stellen dat een leerkracht vaak een bepaald type persoon is. Ze zijn vaak creatief, sociaal en maatschappelijk betrokken. Wil je het pakket zo persoonlijk mogelijk maken, houdt dan in ieder geval rekening met deze karaktereigenschappen die de meeste docenten bezitten. Een kerstpakket dat aansluit bij bovenstaande interesses is dus altijd een goed idee. Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema, ook in kerstpakketten. Een docent is erg blij met een geschenk waar een goede gedachte achter zit of vol zit met fairtrade en/of biologische producten. Zo weet je zeker dat de medewerkers een eerlijke prijs hebben gekregen en hun werk op een fatsoenlijke manier kunnen uitvoeren.

Bordspellen geschenk

Spellen zijn populair. De spellenwinkels draaien overuren, zeker in de periode rondom de feestdagen. Het is en blijft altijd een enorm leuk geschenk om te ontvangen. Docenten houden over het algemeen erg van bordspellen. Het brengt mensen bij elkaar en een beetje competitie, daar zijn ze ook altijd wel voor in. Het werkt uitstekend om na een lange werkweek in het weekend heerlijk te ontspannen met een bordspellenavond met vrienden. Ook tijdens kerst zelf is het een goede manier om de avond door te komen. Bovendien is het een cadeau dat ze niet alleen privé kunnen gebruiken. Sommige spellen zijn ook erg geschikt om mee te nemen naar het klaslokaal. Voor bijvoorbeeld de vrij te besteden uurtjes of om spelenderwijs iets te kunnen leren.

Ultiem ontspannen cadeau

Dat docenten zich het hele jaar inzetten voor hun leerlingen is duidelijk. Ze werken daarvoor hard en maken lange dagen. Wanneer de schooldag er voor de kinderen op zit, gaan de docenten nog lang niet naar huis en moet er nog van alles gedaan worden. Keer op keer zetten ze zichzelf opzij om het voor de leerlingen zo goed mogelijk te laten verlopen. Een dagje ontspannen is dan ook een welkom geschenk in het leven van een leerkracht. Een kerstpakket bestaande uit bijvoorbeeld heerlijke wellness producten is dan een goede optie., Wil je echt uitpakken dan kun je ook kiezen voor een cadeaubon voor een dagje sauna of beautybehandeling.

Keuzecadeau

Kom je er echt niet uit hoe je het pakket moet samenstellen, dan kun je altijd nog kiezen voor het keuzecadeau. Hierbij krijgen medewerkers een voucher waarmee ze uit verschillende cadeaus via een website zelf iets kunnen kiezen. Hoewel dit niet de meest persoonlijke optie is, kan het wel erg goed werken omdat iedereen iets uit kan kiezen dat ze ook daadwerkelijk gaan gebruiken. Dit past ook goed in het thema duurzaamheid dat ook dit jaar weer centraal staat. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en zo heeft de ontvanger zelf de regie over zijn of haar ideale cadeau.

VorigeSubsidie Groene gezonde schoolpleinen gelanceerd
VolgendeParttime werken als leerkracht biedt nieuwe mogelijkheden
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter