Software cursussen waar iedereen wat aan heeft

De wereld evolueert snel en onderwijs beperkt zich niet langer tot boeken. Er zijn een aantal online cursussen, zoals een Excel cursus gevorderden, beschikbaar voor docenten, studenten en iedereen die nieuwe vaardigheden wil leren. Deze cursussen hebben duizenden mensen geholpen beter te worden in hun werk door hen toegang te geven tot zeer effectief leermateriaal.

Microsoft Office

Office 365 is een abonnementsservice die toegang biedt tot de volledige versies van Office toepassingen voor één gebruiker op maximaal vijf apparaten. Het omvat Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access en Skype voor Bedrijven.

Google Drive

Google Drive is een cloudgebaseerde opslagservice waarmee je je bestanden en mappen op één plek kunt bewaren. Het beste is dat het gratis is. Google Drive is op elk apparaat toegankelijk via het web of de mobiele app, zodat je er overal toegang toe hebt. Dit betekent dat je je werk in de cloud kunt opslaan en het vervolgens op school of op het werk kunt openen zonder dat je een laptop of USB-stick hoeft mee te nemen. Het maakt ook het samenwerken met collega's veel gemakkelijker omdat iedereen tegelijkertijd toegang heeft tot dezelfde informatie.

Adobe Photoshop

Adobe Photoshop is de meest populaire fotobewerkingssoftware ter wereld. Het wordt gebruikt door professionele fotografen en ontwerpers om foto's te bewerken, afbeeldingen en logo's te maken. Het programma bestaat al sinds 1990 en is in de loop van de tijd alleen maar beter geworden. Het is belangrijk op te merken dat, hoewel Photoshop geweldig is in wat het doet, er andere opties beschikbaar zijn als je niet elk jaar dure abonnementskosten wilt betalen.

Sharepoint

SharePoint is een contentmanagementsysteem op bedrijfsniveau. Het is in gebruik sinds het begin van de jaren 2000 en is nog steeds een van de meest gebruikte tools voor samenwerking en het delen van informatie. SharePoint biedt zijn gebruikers een verscheidenheid aan online documentbibliotheken die overal en altijd toegankelijk zijn, zolang je een internetverbinding hebt. Je kunt documenten delen met anderen die al dan niet zelf SharePoint gebruiken door nieuwe mappen te maken, bestanden te uploaden en machtigingen toe te kennen aan elke afzonderlijke map/bestand, zodat alleen mensen met toegang ze kunnen zien.

Macro's in Excel

Een macro is een reeks opdrachten waarmee een of meer stappen worden uitgevoerd. Het kan worden gebruikt om repetitieve taken te automatiseren of om een interactieve applicatie te maken. Macro's zijn geweldig voor het automatiseren van repetitieve taken, zoals het maken van je maandelijkse gegevens rapport of het kopiëren van een reeks waarden van de ene plaats in de spreadsheet naar de andere. Ze zijn ook handig als je wilt aanpassen hoe je spreadsheets werken en ze beter aan je behoeften willen aanpassen door functies toe te voegen die standaard niet bij Excel worden geleverd.

VorigeSubsidieregeling opleiding onderwijsassistenten tot leraar verlengd
VolgendeDe vijf leukste ideeën voor Halloween in de klas
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter