De vijf leukste ideeën voor Halloween in de klas

Halloween is een heel leuk feest voor kinderen. Ze kunnen zich uitleven met het versieren van hun slaapkamer en zich verkleden. Het allerleukste is natuurlijk om de kinderen samen het engste feest van het jaar te laten vieren. Zo hebben ze samen plezier. Laat ze bijvoorbeeld samen Halloween vieren op school. Hier zijn vijf leuke ideeën om Halloween te vieren in de klas.

1. Tover het klaslokaal om tot Zweinstein

Bijna ieder kind kent hem wel: Harry Potter, de leukste tovenaar ter wereld! Het is ook een leuk thema voor Halloween. Geef het klaslokaal bijvoorbeeld een Zweinstein-thema. Deze gotische tovenaarsschool ziet er duister uit en het is er ook niet altijd pluis. Maak het klaslokaal extra griezelig met gedimde lichten, uitgeholde pompoenen, spinnenwebben en vleermuizen. Als de kinderen in een spooky zwart tovenaars-kostuum verschijnen, wordt het lekker griezelig.

2. Tikkertje Halloween-style

Tikkertje is één van de leukste spelletjes voor kinderen. Met Halloween kan je het lekker eng maken door de lichten in het klaslokaal te dimmen en de kinderen boe te laten roepen als ze elkaar aantikken. Als ze er ook nog een creepy Halloween outfit bij aan hebben wordt het pas echt griezelig en zullen ze allemaal net wat harder rennen om de tikker te ontlopen.

3. Griezelfilms kijken

Er is niets zo eng als tijdens Halloween naar griezelfilms kijken. Maak het klaslokaal donker om het allemaal nét nog even wat spannender te maken. Voor de wat jongere kinderen zijn films als Casper (6+), Nightmare Before Christmas (6+) en Hotel Transylvania (6+) leuk om te kijken. Oudere kinderen kunnen lekker huiveren met Goosebumps (9+), A Babysitter’s Guide to Monster Hunting (9+) en The Haunted Mansion (12+).

4. Halloween-decoratie knutselen

Kinderen vinden het vaak leuk om actief bezig te zijn. Laat ze daarom zelf Halloween-decoratie knutselen. Dit kan met allerlei materiaal. Laat ze bijvoorbeeld vleermuizen of spinnen maken of pompoenen uithollen. Help ze hier wel mee om gevaarlijke situaties te voorkomen. Als de decoratie af is kunnen de kinderen hier vervolgens zelf het klaslokaal mee versieren. Zo is het lokaal ook meteen in Halloween-stijl.

5. Griezelverhalen vertellen

Laat je leerlingen huiveren door enge griezelverhalen te vertellen. Bijvoorbeeld over een enge clown, een boze heks die iedereen behekst of een verlaten landhuis waar het spookt. Dim de lichten in het klaslokaal zodat het extra spooky wordt. Zet je meest duistere vertelstem op en bouw de spanning langzaam op. De kinderen zullen aan je lippen hangen en sidderen van angst.

VorigeSoftware cursussen waar iedereen wat aan heeft
VolgendeSubsidie Groene gezonde schoolpleinen gelanceerd
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter