Waarom goede beveiliging op school belangrijk is

Scholieren krijgen de laatste jaren steeds meer te maken met onveilige situaties op school. Van pesterijen in het fietsenhok tot aan geweld tegen leraren; het komt helaas voor. Daarom is het belangrijk om de school te beveiligen. Ook om inbraken te voorkomen. Want met al die digitale snufjes die tegenwoordig in de klas worden gebruikt, zijn scholen nog al eens doelwit hiervan. Gelukkig kan je met goede beveiliging alle spullen, leerlingen en leraren een veilige omgeving bieden.

Beveiligingscamera’s buiten
Goede beveiliging begint bij het installeren van een beveiligingscamera. Een dergelijke camera is op verschillende belangrijke punten van de school op te hangen. Bij de voordeur en achterdeur van het pand bijvoorbeeld, maar ook bij het fietsenhok en op plekken waar je buiten moeilijk toezicht kan houden. Kies voor beveiligingscamera’s die op beweging reageren of die juist in het donker heldere opnames maken. Zo is het buiten goed beveiligd.

Maar ook voor binnen
Dergelijke beveiligingscamera’s zijn ook heel geschikt om binnen te gebruiken. Ze kunnen met gemak een heel groot deel van een hal, de aula of het klaslokaal in de gaten houden. Dankzij de subtiele grootte zal men de camera’s niet snel spotten. Mochten inbrekers er dan vandoor willen gaan met jullie tablets, laptops of zelfs digibord, dan zetten de camera’s ze er gekleurd op.

En voor beveiliging overdag
Is er gedurende dag wel eens iets voorgevallen tussen leerlingen of leerlingen en leraren waarbij geweld is gebruikt? Met een beveiligingscamera hou je je leerlingen en collega’s veilig. Incidenten zijn op het moment dat ze gaande zijn te zien, vooral als een conciërge bijvoorbeeld de camerabeelden bekijkt, zodat er hulp ingeschakeld kan worden. Daarnaast zijn incidenten later terug te bekijken als dat nodig is.

Regels voor cameratoezicht
Hou er wel rekening mee dat er regels gebonden zijn aan het gebruik van beveiligingscamera’s voor cameratoezicht. Zo moeten ouders, leerlingen en alle collega’s op de hoogte worden gesteld van het gebruik van beveiligingscamera’s, zowel binnen als buiten op het schoolplein en de fietsenstalling. Ook hoort er een bordje op de deur dat het pand wordt beveiligd door middel van cameratoezicht. Daarnaast is het belangrijk dat iedereen op de hoogte is van hoe de beelden worden beveiligd en dat ze op aanvraag zijn in te zien.

Goede beveiliging door vakmensen
Een goed beveiligingssysteem laat je aanleggen door bekwame vakmensen van Online Camerashop. Zij leggen niet alleen het beveiligingssysteem aan, maar onderhouden het ook tot in de puntjes. De specialisten staan altijd klaar om verschillende vragen te beantwoorden en om met je mee te denken als het gaat om beveiliging. Misschien zijn er wel beveiligingsvragen waar je mee zit of waar je nog niet eens aan gedacht hebt.

Gratis service
Omdat beveiligen bij de Online Camerashop hoog in het vaandel staat, is de service op de camera’s gratis. Levenslang. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het beveiligingsnetwerk en of alles goed werkt. Dat geldt overigens ook als service voor recorders en alarmsystemen. Camera’s en andere onderdelen van het beveiligingsnetwerk die door Online Camerashop zijn aangelegd, die verouderd zijn of niet goed werken, worden tijdig vervangen en gerepareerd. Want naast een topservice in beveiligen van scholen, wordt er ook zeer duurzaam gewerkt.

Tips voor een veiligere school
Een veilige school maak je samen. School moet immers een veilige haven zijn waar kinderen zichzelf kunnen zijn en in alle rust kunnen opgroeien en leren. Het helpt daarom om ouders en leerlingen te betrekken bij het beveiligingsplan van school. Een informatieavond over het aanleggen van de beveiligingscamera’s en de redenen daarachter zijn daarbij een goed startpunt.

Praten over veiligheid helpt
Het is geen eenvoudig onderwerp, maar het helpt om te praten over (on)veiligheid op school. Laat leerlingen eens (anoniem) opschrijven hoe veilig zij zich voelen en welke ideeën zij hebben over het verbeteren van veiligheid op school. Kinderen en jongeren kunnen dat vaak goed verwoorden. Ga daarna met je leerlingen in gesprek. Dit kan klassikaal of in kleine groepjes. Of misschien wel één op één. Als leraren onderling moet je dit thema ook bespreekbaar houden.

Inbraakpreventie
Beveiligingscamera’s zijn een goed instrument om inbrekers te ontmoedigen en eventuele daders op te sporen. Daarnaast is het belangrijk dat je op school een goed afsluitprotocol hebt. Berg bijvoorbeeld tablets en laptops goed op buiten het zicht van inbrekers. Zo kun je deze apparaten opbergen in een speciale kast die goed op slot kan in een aparte ruimte. Zo zijn er meer tips die een goed beveiligingsbedrijf je zeker zal geven.

VorigeVoor het eerst beleggen?
VolgendeCoronamaatregelen in het basisonderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter