3 redenen om als docent voor een sim only abonnement te kiezen

De meeste docenten hebben een haat-liefdeverhouding met mobiele telefoons. Iedere leerling heeft er een tegenwoordig en ze trekken constant de aandacht van die leerlingen. En dat is hoogst irritant voor een docent. Tegelijkertijd heb je er zelf wel een nodig om bij de tijd te blijven. Maar wat voor soort telefoonabonnement is passend voor jou? We bespreken drie redenen om als docent voor een sim only abonnement te kiezen. Vergelijk hier sim only abonnementen.

Flexibeler
Als er één beroep is waarbij tijdens je werk op je smartphone zitten geen optie is, dan is het wel het beroep van docent. Voor de klas geef je het goede voorbeeld en blijf je letterlijk bij de les. Tijd om je te vervelen is er doorgaans ook niet. Het gevolg hiervan is dat je als docent eigenlijk maar een kleine bundel nodig hebt, omdat je een groot deel van de tijd maar beperkt gebruik maakt van je smartphone. Maar dan is er ook nog die lange zomervakantie waarin je wél veel tijd hebt om je te vermaken met je telefoon. Een sim only abonnement biedt veel meer dan een telefoonabonnement met toestel de optie om je bundel tussentijds aan te passen aan je behoefte van het moment. Tijdens de zomervakantie mag de bundel dus even omhoog, en de rest van het jaar houd je hem lekker laag. Wat je niet nodig hebt, moet je immers ook niet voor betalen.

Goedkoper
Docent worden is een kwestie van passie voor het onderwijs en aanleg voor het vak. Je doet het niet om er rijk van te worden, want dat zit er helaas niet in wanneer je een loopbaan in het onderwijs kiest. Daarom zul je zuinig moeten blijven met je geld. Een sim only abonnement past goed bij die levensstijl is, omdat je er goedkoper mee uit bent dan wanneer je een telefoonabonnement met toestel neemt. Niet alleen omdat de abonnementskosten zelf lager zijn, maar ook omdat je dan de prikkel mist om elke twee jaar een nieuwe smartphone te nemen. Wanneer je toe bent aan een nieuwe smartphone, biedt een sim only abonnement je de ruimte om op elk gewenst moment een los toestel aan te schaffen en in gebruik te nemen. Dan ben je in de aanschaf van het toestel vaak ook nog eens goedkoper uit dan wanneer je hem bij een telefoonabonnement neemt.

Geen BKR-registratie
Een vaste baan in het onderwijs biedt wel perspectief om op enig moment voor een koopwoning te kiezen. Daarvoor moeten de meesten wel een hypotheek afsluiten. In dat proces kijkt een kredietverstrekker ook naar jouw registratie bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Alle lopende leningen en kredieten die daar genoteerd staan, worden afgetrokken van wat jij per maand zou kunnen afbetalen voor een hypotheek. Het gevolg daarvan is dat je dus minder kunt lenen. Wanneer je een telefoonabonnement neemt met een toestel dat een aankoopwaarde van meer dan 250 euro vertegenwoordigd (en dat is al snel zo), dan wordt dit bij het BKR geregistreerd als een afbetalingsregeling. Dit kan je dus in de weg gaan zitten bij een hypotheek of een eventuele andere lening die je zou willen afsluiten.

Een keuze voor een sim only abonnement is dus een keuze voor een flexibel abonnement waarbij je geld kunt besparen ten opzichte van een telefoonabonnement met toestel. Wellicht maakt dat je keuze een stukje makkelijker.

VorigeDoor coronacrisis stopten veel laaggeletterden met leren
VolgendeDag van de Leraar: 5 oktober
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter